Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Η διαφορά με το 2014 είναι ότι διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα συνολικά για την ελληνική οικονομία

Πετρόπουλος: Η διαφορά με το 2014 είναι ότι διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα συνολικά για την ελληνική οικονομία
Η εμπιστοσύνη που δηλώνεται στην ελληνική οικονομία είναι συνολική, δεν αφορά μόνο το ομόλογο είπε ο υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης
Την θέση ότι η διαφορά του 2014 με το σήμερα είναι ότι διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα στην οικονομία διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ.Πετρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία είναι συνολική και δεν αφορά μόνο την έκδοση του 5ετους ομολόγου.
«Δεν αρκεί να δει κανείς μόνο το αποτέλεσμα της εξόδου στις αγορές, πρέπει να δούμε και τις άλλες παραμέτρους, που διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα στην οικονομία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση και με το 2014 και τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα η εμπιστοσύνη που δηλώνεται στην ελληνική οικονομία είναι συνολική, δεν είναι μία περιστασιακή αντιμετώπιση της έκδοσης ενός ομολόγου, όπως το 2014, όταν όλοι οι άλλοι δείκτες ήταν απόλυτα αρνητικοί.
Πρέπει κανείς να βλέπει όλους μαζί τους συντελεστές, που επηρεάζουν θετικά το κλίμα στην αγορά και στις αγορές και αυτό είναι που πρέπει να αποτιμήσει.
Η κυβέρνηση δείχνει κάθε ημέρα νέα επιτεύγματα, ενώ η αντιπολίτευση δείχνει μιζέρια και απέχθεια απέναντι στα καλά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πετρόπουλος.
Ερωτηθείς για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν ο κ.Πετρόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε 130.000, ενώ το 2015 ο αριθμός τους ανερχόταν σε 160.500.
«Από το 2015 έως το 2017 έχουν εκδοθεί 217.000 συντάξεις, αριθμός που περιλαμβάνει εκτός από παλαιότερες αιτήσεις που εκκρεμούσαν το 2015 και πρόσθετες αιτήσεις που κατατέθηκαν στη συνέχεια» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης