Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie, ICBC Standard: Ο χρυσός δεν «ασχολείται» πια με την πολιτική παρά την αβεβαιότητα για την κυβέρνηση Trump

Macquarie, ICBC Standard: Ο χρυσός δεν «ασχολείται» πια με την πολιτική παρά την αβεβαιότητα για την κυβέρνηση Trump
Τα σοκ που ταρακούνησαν τον χρυσό έχουν τώρα εξαφανιστεί 
Καθώς οι πολιτικοί ηγέτες βρίσκουν τρόπους να προκαλούν πρωτοφανή σοκ στις αγορές, το αγαπημένο επενδυτικό καταφύγιο όλων δεν ήταν ποτέ πιο ήρεμο.
Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν σε ένα εύρος 7,6%, το λιγότερο των τελευταίων 10 ετών, ενώ η μεταβλητότητα 120 ημερών είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005.
Κι αυτό συμβαίνει εν μέσω πρωτοφανούς αβεβαιότητας σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Donald Trump αλλά και τις διαφωνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα σχέδια εξόδου από την ΕΕ.
Ο χρυσός ακολουθεί εν μέρει μια τάση στις άλλες αγορές, με assets που υποστηρίζονται από σταθερά χαμηλά επιτόκια, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης παράγοντες μοναδικούς για το μέταλλο.
«Μετά το Brexit, η μεταβλητότητα υποχωρεί, υποχωρεί, υποχωρεί» δήλωσε ο Matthew Turner, αναλυτής της Macquarie Group στο Λονδίνο και προσθέτει «αυτό αντικατοπτρίζεται κυρίως στις ευρύτερες αγορές, αλλά φαίνεται επίσης ότι πολλά από τα σοκ που πέρασαν μέσα από την αγορά χρυσού στο παρελθόν έχουν εξαφανιστεί».
«Όταν ο χρυσός είναι τόσο αδιάφορος όπως τώρα, συνήθως σημαίνει ότι άλλα assets κινούνται πολύ όμορφα», δήλωσε ο Tom Kendall, επικεφαλής της στρατηγικής για τα πολύτιμα μέταλλα στην ICBC Standard Bank Plc.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης