Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total SA: Πτώση -2% στα καθαρά κέρδη το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 2,04 δισ. δολ.

tags :
Total SA: Πτώση -2% στα καθαρά κέρδη το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 2,04 δισ. δολ.
Οι πωλήσεις της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας κατέγραψαν σημαντική άνοδο, στα 39,92 δισ. δολ.
Οριακή πτώση στα καθαρά της κέρδη ανακοίνωσε σήμερα (27/7) η γαλλική εταιρεία Total SA για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με τις ταμειακές της ροές ωστόσο να αυξάνονται σημαντικά, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι συνεχίζει να αναζητά νέες επενδυτικές ευκαιρείες παρά τη συνεχιζόμενες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 2,04 δισ. δολ. έναντι 2,09 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ωστόσο να ενισχύονται στα 2,47 δισ. δολ. έναντι 2,17 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Παράλληλα, οι πωλήσεις της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας κατέγραψαν σημαντική άνοδο, στα 39,92 δισ. δολ. έναντι 37,22 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, ενώ οι ταμειακές ροές από τις επιχειρήσεις της αυξήθηκαν κατά +60%, δημιουργόντας αρκετό περιθώριο να για καλυφθούν οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του τριμήνου.
Η αισιοδοξία της Total αντικατοπτρίζει μία πολυετή εκστρατεία για να μειωθούν τα έξοδα σε όλες τις επιχειρήσεις της, εξαιτίας των έντονων πιέσεων από τη δραματική πτώση στις αγορές πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης