Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Βήμα προς εκμηδενισμό του ELA η πώληση της Romaneasca από την Εθνική

Goldman: Βήμα προς εκμηδενισμό του ELA η πώληση της Romaneasca από την Εθνική
Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση Neutral και την τιμή στόχο στα 0,36 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής
H βελτίωση της ρευστότητας της Εθνικής Τράπεζας κατά 650 εκατ. ευρώ από την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής Banca Romaneasca στην OTP, θα τη φέρει πιο κοντά στον στόχο για εκμηδενισμό του ELA στο α΄εξάμηνο του 2018, εκτιμά η Goldman Saschs.
Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση Neutral, τόσο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όσο και για τον τίτλο της OTP, όπως αναφέρει στην  6σέλιδη ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2017 και τίτλο «OTP to acquire NBG’s Romanian unit (Η OTP θα αποκτήσει τη ρουμανική μονάδα της Εθνικής», την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Η τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 0,36 ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η ρευστότητα της Εθνικής Τράπεζας θα βελτιωθεί κατά 650 εκατ. ευρώ από την πώληση της θυγατρικής, η οποία εντάσσεται στο πλάνο αναδιάρθρωσης.
Επίσης ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1 στο 15,8% στο α΄τρίμηνο του 2017) αναμένεται να ενισχυθεί κατά 5 μονάδες βάσης.
Αυτή η βελτίωση θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να μειώσει περαιτέρω τον ακριβό δανεισμό μέσω ELA και θα αποτελέσει ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου για εκμηδενισμό του δανεισμού μέσω ELA στο α΄εξάμηνο του 2018.
Για την Εθνική Τράπεζα οι βασικοί κίνδυνοι σχετίζονται με την ποιότητα των κεφαλαίων, τα top line trends, την πρόοδο στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, την απομόχλευση, τις χρηματοδοτικές συνθήκες και τέλος με την πολιτική σταθερότητα και τη μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης