Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το σχέδιο Schaeuble για Grexit - Τα κρίσιμα 7 sms

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το σχέδιο Schaeuble για Grexit - Τα κρίσιμα 7 sms
Εδώ και μήνες ζητάω και απαιτώ Εξεταστική και αν θέλουν και Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και στρατοδικείο
Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο Γιάνης Βαρουφάκης για την καυτή περίοδο του 2015.
Σε συνέντευξη του στο πρώτο Θέμα, όπου παρουσιάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του, αποκαλύπτει ότι μέσα σε 7 SMS που αντάλλαξε με τον Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit που του είχε προτείνει τότε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Schauble.
Ο Γιάνης Βαρουφάκςη επιμένει όπως λέει στο σχηματισμό ειδικού δικαστηρίου για την επίμαχη περίοδο
«Εδώ και μήνες ζητάω και απαιτώ Εξεταστική και αν θέλουν και Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και στρατοδικείο.
Ένα φόρουμ όπου θα κατατεθούν στοιχεία και θέσεις για το πώς πτώχευσε η χώρα, πώς συγκαλύφθηκε και βάθυνε με τα μνημόνια αυτή η πτώχευση και πώς το 2015 χάθηκε η ευκαιρία».
Ο Τσίπρας σκεφτόταν το Grexit
Λίγο πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 και ενώ οι συζητήσεις επιδεινώνονταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, W. Schaeuble, παρουσίασε στον Γιάνη Βαρουφάκη για πρώτη φορά την ιδέα του για ένα "time out" που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
O Γιάννης Βαρουφάκης δίνει στη δημοσιοτητα τα 7 μηνύματα που αντάλλαξε εκείνη την ημέρα με τον πρωθυπουργός.
Βαρουφάκης, 16.21: Τρομερή πιρουέτα έκανε ο Wolfgang στη σημερινή μας συνάντηση.
Τσίπρας, 16.22: Τι εννοείς;
Βαρουφάκης, 16.25: Ο Schaeuble σού στέλνει μήνυμα για time out...
Τσίπρας, 16.26: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
Βαρουφάκης, 16.27: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το μνημόνιο μας καταστρέφει.
Τσίπρας, 16.30: Τότε πες του ότι, αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
Βαρουφάκης, 16.35: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση".
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, περιγράφοντας τη χαοτική κατάσταση στο Μαξίμου ύστερα από το δημοψήφισμα και έχοντας τη διαβεβαίωση πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επιθυμούσε το "Ναι", αποκαλύπτει το κρυφό σχέδιο του δεύτερου τη τάξει άνδρα στην κυβέρνηση.
"Ο Αλέξης μού είπε ότι ο Δραγασάκης προσπαθούσε να τον πείσει να ξεφορτωθεί εμένα, όλα τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς και τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Στη θέση αυτών ο Τσίπρας θα σχημάτιζε μια κυβέρνηση συνασπισμού μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ο Δραγασάκης είχε διαβεβαιώσει τον Αλέξη ότι μόλις έμπαιναν οι υπογραφές με την τρόικα τότε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να με φέρει ξανά πίσω στην κυβέρνηση. Ο Βαρουφάκης γράφει χαρακτηριστικά: "Είπα στον Αλέξη ότι αυτή ήταν η πιο ηλίθια ιδέα που είχα ακούσει ποτέ μου. Εκείνος χαμογέλασε, δείχνοντας ότι συμφωνούσε, και χρησιμοποίησε μια έκφραση για τον Δραγασάκη που δεν γράφεται".
Λίγες μέρες πριν μεσολαβήσει το προαναφερθέν επεισόδιο, ο Δραγασάκης είχε αποκαλέσει απερίφραστα το δημοψήφισμα "έξοδο διαφυγής".
Ποτέ κάποιος Βαρουφάκης δεν μπήκε σε κάποιο δωμάτιο με τη Lagarde
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτίθεται και πάλι με σφοδρότητα στον Α. Τσίπρα και λέει χαρακτηριστικά:
"Δεν πίστευα ότι ένας σαραντάρης θα υπογράψει ένα χαρτί που θα καταδικάζει τη χώρα του στη συνέχιση της δουλοπαροικίας".
"Σκέφτηκα πως δεν θα θέλει να κρύβεται για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής του", σημειώνει και ζητά ξανά Ειδικό Δικαστήριο.
"Ποτέ κάποιος Βαρουφάκης δεν μπήκε σε κάποιο δωμάτιο με τη Lagarde και άλλους για να κάνει προσωπική πολιτική. Είχαμε συμφωνήσει από κοινού με τον Τσίπρα", λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Την ημέρα που επιβλήθηκαν τα capital Control
Για το κλείσιμο των τραπεζών γράφει: Στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή 28 Ιουνίου, "κανείς άλλος δεν μίλησε, όλοι κοιτούσαν τον Αλέξη. Εκείνος βάδιζε προς το παράθυρο της βεράντας του Μαξίμου. Κάπνιζε ένα πούρο – μια συνήθεια που την είχε αποκτήσει σχετικά πρόσφατα και είπε: "Γιάννη θα κάνουμε αυτό που λέει ο Δραγασάκης".
Ο αντιπρόεδρος μόλις είχε ασκήσει βέτο στην πρόταση Βαρουφάκη για αναστολή πληρωμών και δανείων και εφαρμογή παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΝΔ: Επιβεβλημένη η εξεταστική επιτροπή

Να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση του Grexit, το οποίο διαπραγματευόταν με τον Schaeuble καλεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ.
«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια», αναφέρει η ΝΔ.
«Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία»
Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια.
Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει:
«Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Schaeuble, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

ΠΑΣΟΚ: Ο λαός θα μάθει την αλήθεια

Για επικίνδυνους σχεδιασμούς, που σχετίζονται με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό το ΠΑΣΟΚ.
Οι   προπαρασκευαστικές ενέργειες του κ. Τσίπρα,για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είχαν αρχίσει από το 2013 (πριν τον κ Βαρουφάκη), σημειώνει το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο τα σχετικά δημοσιεύματα.
«Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα.
Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;
Θα μας ενημερώσει αν πήγε στην Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Maduro, για να  ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit;» ρωτά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:
«Ότι και να κάνει όμως, στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί.
Και θα είναι ντάλα μεσημέρι».  

Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρόφερναν τη δραχμή
 
Την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζει με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Τα 7 sms Γιάνη-Αλέξη που αποκαλύπτονται, επιβεβαιώνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρόφερναν τη δραχμή.
Απλώς την τελευταία στιγμή φοβήθηκαν το Γουδί», γράφει ο κ. Θεοδωράκης.

Ζαχαριάδης: Επικίνδυνη η υιοθέτηση της ατζέντας για ειδικά δικαστήρια από τον Βαρουφάκη

Σκληρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ασκεί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με ανάρτησή του στο facebook.
«Η συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα" ξεπερνά σε συμβολισμό την αλαζονεία του "Pari Match"!
Η υιοθέτηση δε τμήματος της ατζέντας της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ περί "ειδικών δικαστηρίων" επικίνδυνη, διχαστική και ανιστόρητη για το πού μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες επιλογές τη χώρα την ώρα που δίνει αγώνα να σταθεί στα πόδια της.
Το "αντιΤσίπρας να' ναι κι ό,τι να' ναι" έχει αποτύχει πολλές φορές και θα ηττηθεί ξανά», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης