Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Δεν θέλαμε όλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ την ανατροπή Σαμαρά το 2015 - Εκλογές το 2019

Βούτσης (ΠτΒ): Δεν θέλαμε όλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ την ανατροπή Σαμαρά το 2015 - Εκλογές το 2019
Η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου το 2015 έγινε τότε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα αρπάξει ο Τσίπρας όπως λέει ο βαρουφάκης 
«Πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρχαν φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούσαν να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Υπήρχαν απόψεις ανάμεσά μας που σωστά εκτιμούσαν όλα τα δεδομένα και ήταν πιο επιφυλακτικοί σε αυτή την επιλογή, εγώ είμαι και τώρα σαφής ότι έπρεπε να γίνει έτσι » τονίσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος της Βουλής αφού αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δεν επιθυμούσαν την ανατροπή Σαμαρά υπογραμμίζει πως «όπως φάνηκε, τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου αλλά και η μη αξιολόγηση και η συζήτηση περί πιστοληπτικής γραμμής δεν κατέτειναν σε καμία περίπτωση ότι βγαίναμε σε ορατό διάστημα, μηνών, από την κρίση».
Ο πρόεδρος της Βουλής, αποκαλύπτει ακόμη οτι η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου έγινε τότε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα αρπάξει ο Τσίπρας, όπως ισχυρίζεται στις αποκαλύψεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βούτσης αποστασιοποιείται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης για δικαστές και δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντάς τες "ακραίες", ενώ για τις δράσεις του "Ρουβίκωνα" τονίζει πως, «όταν δεν υπάρχει βία, πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα».
Τέλος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υποστηρίζει πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 καθώς η ελληνική περιπέτεια θα κλείσει με αναπτυξιακό πρόσημο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης