Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blackstone: Σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Banco Popular για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Blackstone: Σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Banco Popular για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ανακτηθέντα περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 δισ. ευρώ και μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 12 εκατ. ευρώ
Σε αποκλειστικές συνομιλίες με την αμερικανική εταιρεία διαχέιρισης περιουσιακών στοιχείων Blackstone βρίσκεται από σήμερα (31/7) η Banco Popular, όπως ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα, αναφορικά με την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.
Συγκεκριμένα, η σχετική είδηση ανακοινώθηκε πρώτα από την εφημερίδα Vozpopuli, πρωτού η ισπανική τράπεζα προχωρήσει σε επιβεβαίωση, ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων παρείχε και η ισπανική εφημερίδα El Confidencial.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της El Confidencial, η Blackstone έχει ήδη συμφωνήσει να αποκτήσει το 51% του χαρτοφυλακίου της Popular, αξίας 30 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ανακτηθέντα περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 δισ. ευρώ και μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 12 εκατ. ευρώ, γεγονός όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα με την πλευρά της Blackstone.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (28/7) ο διευθύνων σύμβουλος της Banco Santander (η οποία έχει εξαγοράσει την Popular) Jose Antonio Alvarez, δήλωσε ότι η τράπεζα αξιολογεί τις προσφορές που έχει, ωστόσο δε μπορεί να αποφασίσει για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων πριν από την τελική έγκριση της ευρπωαϊκής αρχής ανταγωνισμού για την ανάλαηψή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης