Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Προ των πυλών ράλι για τις τραπεζικές μετοχές

tags :
Goldman Sachs: Προ των πυλών ράλι για τις τραπεζικές μετοχές
Μετά την άνοδο σχεδόν 30% μετά τη νίκη Trump στις αμερικανικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2016, οι μετοχές των τραπεζών παρέμειναν σε "λήθαργο"
Οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών είναι πολύ πιθανό μετά από πέντε σχεδόν μήνες, "ακινησίας" στο ταμπλό, να κάνουν το μεγάλο άλμα λόγω της αύξησης των μερισμάτων αλλά και των προγραμμάτων αγοράς ιδίων μετοχών, όπως αναφέρε σε ανάλυση της η Godlman Sachs.
Μετά την άνοδο σχεδόν 30% μετά τη νίκη Trump στις αμερικανικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2016, οι μετοχές των τραπεζών παρέμειναν σε "λήθαργο" καθώς οι επενδυτές τηρούσαν στάση αναμονής, κατοχυρώντας βραχυχρόνια κέρδη και αναμένοντας την υλοποίηση της νομοθετικής ατζέντας Trump  την οποία έχει μπλοκάρει το Κογκρέσο.
Για το 2017, ο δείκτης KBW Nasdaq Bank σημειώνει κέρδη 4,5%, υποαποδίδοντας σε σχέση με τα κέρδη 10,9% του δείκτη S&P 500.
Ωστόσο, η Godman Sachs εκτιμά ότι η  αγορά υποτιμά τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι τράπεζες από την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς, παρόλου που αυτή (η απελευθέρωση) έχει καθυστερήσει.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Goldman Sachs τα προγράμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών και τα υψηλά μερίσματα θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.
Οι αγοραπωλησίες και τα μερίσματα θα παράσχουν επίσης ανοδική πορεία για τις τράπεζες, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ένα άλλο θετικό γύρο stress tests.
Να σημειωθεί ότι στις 28 Ιουνίου 2017 η Fed ανακοίνωσε ότι οι 34 μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασαν με επιτυχία και το δεύτερο στάδιο των «τεστ αντοχής» (stress tests) και ενέκρινε τα κεφαλαιακά τους σχέδια
Μετά τα τελευταία stress tests, η Fed ενέκρινε συνολική αύξηση 36% των μερισμάτων και 9,8 δισ. δολάρια για προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών.
Τα επόμενα δύο χρόνια, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι τράπεζες θα έχουν μερισματική απόδοση 2,8%, έναντι 2,3% για τοn S&P 500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης