Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η MetLife κοντά στα άτομα με ειδικές ικανότητες

tags :
Η MetLife κοντά στα άτομα με ειδικές ικανότητες
Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα εκατοντάδων νέων, με το πρόγραμμα Παίζω, Ανακαλύπτω & Αισθάνομαι σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο 
Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα εκατοντάδων νέων με ειδικές ικανότητες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2016-2017 «Παίζω, Ανακαλύπτω & Αισθάνομαι» με πρωτοβουλία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και την υποστήριξη της MetLife και του MetLife Foundation.
Στα 35 εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν, συμμετείχαν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με ειδικές ικανότητες που είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με χώρους όπως είναι τα μουσεία και οι χώροι πολιτισμού της πόλης μας, να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να βιώσουν την εμπειρία της συνύπαρξης με ομάδες άλλων ατόμων.
Η υποστήριξη της MetLife ήταν ουσιαστική, καθώς εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν στις δράσεις, συμβάλλοντας στο έργο του προγράμματος στην πράξη, μετά από ειδική εκπαίδευση που παρακολούθησαν.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 ειδικά σχολεία & φορείς ειδικής αγωγής και 173 εκπαιδευτικοί, που ανέλαβαν την καθοδήγηση και εκπαίδευση των νέων.
Οι χώροι που φιλοξένησαν το πρόγραμμα ήταν το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», η Εθνική Γλυπτοθήκη και ο Εθνικός Κήπος.
Ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife δήλωσε σχετικά:
«Φέτος, με την υποστήριξη μας στο πρόγραμμα “Παίζω, Aνακαλύπτω & Aισθάνομαι”, συμβάλαμε στο να ανοίξουν οι ορίζοντες εκατοντάδων νέων που γνώρισαν χώρους πολιτισμού στην πόλη μας.
Η συγκεκριμένη συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει διπλή αξία για εμάς, καθώς, αφενός είναι μια από τις βασικές δράσεις του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της MetLife, We Care, που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αφετέρου, εμπλέκει κι εμάς τους ίδιους, εθελοντές της MetLife, στη χαρά της εκπαίδευσης των νέων με ειδικές ικανότητες.»
Η κ. Ζαμπέλ Μουρατιάν, Σύμβουλος Διοίκησης & Εκπαίδευσης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου σημείωσε ότι «Πρόκειται για ένα δυναμικό εκπαιδευτικό έργο που δίνει μεγάλη έμφαση στην αλληλεπίδραση του κοινού με τα μουσεία και κυρίως στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων με ειδικές ικανότητες.
Ευχαριστούμε θερμά τη ΜetLife για τη συνεργασία και την υποστήριξη αυτού του σημαντικού κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ευελπιστούμε στην συνέχεια και εξέλιξη τους.»
Η MetLife υποστηρίζει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με περηφάνια και ιδιαίτερη χαρά αναγνωρίζοντας την αξία των εκπαιδευτικών δράσεων του, που αφενός δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ικανότητες να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες και αφετέρου εξοικειώνουν το σύνολο της κοινωνίας με το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης