Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Agricole: Ενισχύθηκαν κατά +17% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,35 δισ. ευρώ

Credit Agricole: Ενισχύθηκαν κατά +17% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,35 δισ. ευρώ
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -1% στα 4,71 δισ. ευρώ
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, δεχόμενα ώθηση από τις χαμηλότερες δαπάνες και την ισχυρή απόδοση στο λιανικό τμήμα της τράπεζας.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκε κατά +17% στα 1,35 δισ. ευρώ, έναντι 1,16 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 995,5 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά -1%, στα 4,71 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πώληση των μετοχών της Visa Europe κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η οποία απέφερε κέρδη ύψους 328 εκατ. ευρώ.
Το επενδυτικό τμήμα της τράπεζας ανέφερε επίσης αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά +19% στα 431 εκατ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στην επιχειρηματική δραστηριότητα της.
Σε ότι αφορά το τμήμα ασφαλιστικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η αύξηση των κερδών διαμορφώθηκε στο +12% και τα 466 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων χρηματοπιστοτικών υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά +22% στα 188 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης μόχλευσης της τράπεζας, ο οποίος μετρά τα κεφάλεια που κατέχει η τράπεζα έναντι του συνολικού ενεργητικού της, παρέμεινε σταθερός τον Ιούνιο στο 4,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης