Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου: «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου: «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι «η ορθή ερμηνεία και η εφαρμογή των νόμων ανατίθενται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς»
«Oι Έλληνες δικαστές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες, χωρίς να έχει καμιά σημασία η ειδική σχέση που μπορεί αυτοί να έχουν με υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την αντίδραση της Ε.Ε. για την καταδίκη του πρώην επικεφαλής Ανδρέα Γεωργίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι «η ορθή ερμηνεία και η εφαρμογή των νόμων ανατίθενται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις και προτροπές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της  ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.  Μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι "παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις". Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να "αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης" σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.    
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2017. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης