Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απ. Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η κάθοδος προς τις 809 μονάδες δεν έχει προκαλέσει κανένα ρήγμα

tags :
Απ. Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η κάθοδος προς τις 809 μονάδες δεν έχει  προκαλέσει κανένα ρήγμα
Όσο ο ΓΔ  δεν μπαίνει με πτωτικές αξιώσεις στην περιοχή, μεταξύ 785-770 μονάδων η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με πρώτο στόχο τις 920 μονάδες
Καθοδική κίνηση εκτόνωσης της τάξεως του -6% από τα υψηλά των 860 μονάδων πραγματοποιεί τις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου ακολουθώντας μέχρι τώρα την πεπατημένη μέθοδο διόρθωσης του περασμένου Μαΐου, όπου ο δείκτης ολοκλήρωσε μια ανάλογη ποσοστιαία πτώση πριν συνεχίσει την ανοδική του πορεία, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Η κάθοδος όμως αυτή προς τα επίπεδα των 809 μονάδων δεν έχει προκαλέσει κανένα ρήγμα  στη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση των 630 μονάδων, καθώς δεν απείλησε ούτε το 23,6% διορθωτικό επίπεδο των FibonacciRetracement, στις 806 μονάδες, ενώ εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι  το πρώτο σημείο ανησυχίας εντοπίζεται πολύ χαμηλότερα στις 772 μονάδες  δηλ. στο 38,2% της εν λόγω μεθόδου διαγραμματικής μέτρησης, αναφέρει ο αναλυτής.
Άρα όσο ο Γενικός Δείκτης δε μπαίνει με πτωτικές αξιώσεις στην περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των 785 με 770 μονάδων η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με πρώτο στόχο το επίπεδο των 920 μονάδων, τονίζει με νόημα ο κ.Μάνθος. Τώρα στο βραχυπρόθεσμο πεδίο δράσης το σημείο, που χρειάζεται προσοχή είναι οι 830 μονάδες, καθώς εάν τμηθεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα επαναφέρει το δείκτη σε ανοδική τροχιά προς τις 850 με 860 μονάδες.
Αντιθέτως αδυναμία ανοδικής διάσπασης θα οδηγήσει το δείκτη στο προαύλιο χώρο των 800 μονάδων.
Το ανέπαφο της αντίστασης των 2240 μονάδων έφερε πτωτική διάθεση και στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησηςFTSE 25 αποτυπώνοντας στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών ένα καθοδικό σχηματισμό προς τη ζώνη στήριξης των 2124 με 2108 μονάδων, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Έτσι ενώ η διακράτηση της εν λόγω ζώνης μπορεί να δώσει τιμές άνω των 2200 μονάδων η επιβεβαιωμένη τμήση της θα ανοίξει έδαφος για ένα περαιτέρω κατέβασμα προς την πολύ σημαντική περιοχή στήριξης των 2011 μονάδων.
Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη τονίζει πως αποδείχθηκε τελικά ανυπέρβλητο το σημείο αντίστασης των 1140 μονάδων, καθώς για δέκα συνεδριάσεις δε μπόρεσε να το διαρρήξει επιφέροντας στη συνέχεια διάθεση βραχυχρόνιας καθοδικής φυγής προς το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων από όπου και ήρθε η πρώτη ανοδική αντίδραση.
Για τη συνέχεια τώρα διαγραμματικό ρόλο για τους Buyers  θα παίξει η επιβλητική ανοδική αρπαγή των 1081 μονάδων. Η αδυναμία κατοχύρωσής της  θα φέρει δεύτερες καθοδικές σκέψεις στους  ενεργούς επενδυτές, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης