Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Η ελληνική οικονομία και ο λαός δεν μπορούν να επιβιώσουν με τα μυθεύματα του Τσίπρα

Πλακιωτάκης: Η ελληνική οικονομία και ο λαός δεν μπορούν να επιβιώσουν με τα μυθεύματα του Τσίπρα
"Ο πρωθυπουργός πολιτεύεται με όρους επικοινωνίας και εντυπώσεων", τονίζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης
«Η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός όμως, δεν μπορούν να επιβιώσουν με τα μυθεύματα και την εικονική πραγματικότητα του κ. Τσίπρα και των στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης.
Όπως σημειώνει , «το κακό για την χώρα, είναι ότι ο πρωθυπουργός πολιτεύεται με όρους επικοινωνίας και εντυπώσεων.
Το πρώτιστο μέλημά του είναι να διαφυλάξει την προσωπική εικόνα του και να κτίσει ένα μύθο για την κυβέρνησή του».
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει ότι  «η απόφαση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές θα μπορούσα, υπό προϋποθέσεις, να τη χαρακτηρίσω θετική, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ήταν μία βεβιασμένη κίνηση η οποία δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».
«Το να εξασφαλίζεις επιτόκιο για το πενταετές ομόλογο σε ποσοστό 4,625% την στιγμή μάλιστα που η Πορτογαλία σήμερα δανείζεται με επιτόκιο κάτω από 2%, δεν νομίζω ότι είναι επιτυχία», προσθέτει.
Δηλώνει δε, ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των μελών της κυβέρνησης αλλά και του κ. Τσίπρα, «διότι σε όσα έχουν προβλέψει έως τώρα, έχουν διαψευστεί και τα αποτελέσματα των προβλέψεών τους ήταν δυσανάλογα κοστοβόρα για τον ελληνικό λαό», ενώ αναρωτιέται «από πού αντλεί την αισιοδοξία του ο πρωθυπουργός για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο το 2018, όταν έχει αναλάβει δεσμεύσεις για πρόσθετα φορολογικά μέτρα για το 2019 και το 2020 και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022;».
Χαρακτηρίζει τα έως τώρα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του κ. Τσίπρα  «τραγικά» και εκτιμά ότι «δεν επιβεβαιώνουν τα όσα λέει και υποστηρίζει αυτός και τα στελέχη του».
Αναφορικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι αποτελεί «σύμμαχο» της ΝΔ, υπογραμμίζει  «η ΝΔ δεν συνηθίζει να συμμαχεί με ευκαιριακούς τύπους σαν τον κ. Βαρουφάκη».
«Σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία προς τις εκλογές είναι μόνο ο ελληνικός λαός όπου με την θετική ψήφο του, θα δώσει την δυνατότητα στην παράταξή μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους και να οδηγήσουν την χώρα εκτός της κρίσης και των μνημονίων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Πλακιωτάκης  σημειώνει ότι  το θέμα των πεπραγμένων της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό στην Βουλή, ενώ για τη διένεξη της κυβέρνησης με δικαστικούς, θεωρεί «τις αντιδράσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης απολύτως δικαιολογημένες» και προσθέτει ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη και τα στελέχη της είναι πρωτοφανής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης