Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Με τις διαπραγματεύσεις για τη NAFTA σε εξέλιξη, η οικονομία του Μεξικού ενισχύεται

Moody's: Με τις διαπραγματεύσεις για τη NAFTA σε εξέλιξη, η οικονομία του Μεξικού ενισχύεται
Λόγω του βελτιωμένου οικονομικού κλίματος, οι αναλυτές αύξησαν τις προσδοκίες ανάπτυξης για το Μεξικό 
Στην καλύτερη του αναμενομένου αύξηση του μεξικανικού ΑΕΠ αναφέρεται σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, αποδίδοντας εν μέρει την εξέλιξη στις πιο «διαυγείς» θέσεις Καναδά-Μεξικού (Α3, αρνητικό) και Η.Π.Α. γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την εμπορικη συμφωνία Βορείου Αμερικής (« NAFTA»).
Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής θα ήταν φαινομενικά ο μεγάλος χαμένος από την αναθεώρηση -μετά από πιέσεις του Donald Trump- της συμφωνίας, ωστόσο οι οικονομικές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.
«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων (στο Μεξικό) επιδεινώθηκε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, γεγονός που προκλήθηκε από την εκλογή του Donald Trump στις Η.Π.Α. και τους συνεφείς κινδύνους για τη NAFTA.
Επιπλέον, η αύξηση των τιμών βενζίνης τον Ιανουάριο οδήγησε σε έντονη πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.
Ωστόσο, η οικονομία προσέφερε περισσότερες από 500.000 θέσεις απασχόλησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, που ήταν η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε ποτέ.
Ως αποτέλεσμα, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ανέκαμψε στα επίπεδα των αρχών του 2017, υποστηρίζοντας την ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης, για την οποία αναμένουμε συνεχόμενη ενίσχυση μέσα στο υπόλοιπο έτος», σχολιάζει η Moody's.



Λόγω του βελτιωμένου οικονομικού κλίματος, οι αναλυτές αύξησαν τις προσδοκίες ανάπτυξης για το Μεξικό.
Η μηνιαία έρευνα της κεντρικής μεξικανικής τράπεζας δείχνει ότι οι οικονομολόγοι αναμένουν αυτή τη στιγμή αύξηση της τάξης του 2% το 2017, υψηλότερα σε σύγκριση με την εκτίμησή τους 1,5% τον Μάρτιο.
Τον Ιούνιο, η Moody's αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη του Μεξικού σε 2,1% το 2017, από 1,4% στο παρελθόν, και στο 2,5% το 2018 από 1,9%.
Οι εξαγωγές θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη του Μεξικού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, καθώς η διαρκής επέκταση της αμερικανικής οικονομίας οδηγεί στη ζήτηση για μεξικανικές εξαγωγές, ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με τις αλλαγές της NAFTA υποχωρεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης