Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η αύξηση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο του 2017

FT: Η αύξηση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο του 2017
Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει μόλις το 15% της ελληνικής οικονομίας και έχει υποστεί σημαντικές πιέσεις από την μακροχρόνια οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα
Παρά το γεγονός ότι παρουσίασε σημάδια επιβράδυνησης συνεχίστηκε η ανάπτυξη του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2017 αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 1,6% τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση με τον Ιούνιου του 2016.
Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει μόλις το 15% της ελληνικής οικονομίας και έχει υποστεί σημαντικές πιέσεις από την μακροχρόνια οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα.
Ωστόσο η εμπιστοσύνη επιστρέφει σιγά-σιγά αυτό το έτος (2017) μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης και της εκταμίευσης δόσης 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από τους πιστωτές της.
Οι οικονομολόγοι θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο από το συνηθισμένο για εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφού η ΕΛΣΤΑΤ αποφάσισε να αναστείλει τη δημοσίευση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ.
Χθες (7/8), η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι δε θα δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 την επόμενη εβδομάδα, μετά από μια σειρά μεγάλων αναθεωρήσεων μεταξύ της πρώτης εκτίμησης και των μεταγενέστερων στοιχείων.
Η αναστολή αυτή θα επιτρέψει στην ΕΛΣΤΑΤ "να βελτιώσει τη συνοχή των προκαταρκτικών εκτίμησεων".
Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης δεν υποχρεούνται να δημοσιεύουν στοιχεία του ΑΕΠ σε flash notes.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης