Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Γερμανία: Προβάδισμα 17% για τη Merkel, με 40% έναντι 23% του Schulz

Δημοσκόπηση Γερμανία: Προβάδισμα 17% για τη Merkel, με 40% έναντι 23% του Schulz
Από 8% εξασφαλίζουν Πράσινοι, AfD και Die Linke 
Στο 40% παρέμεινε, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, η στήριξη στους Συντηρητικούς της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, η οποία, σύμφωνα με σημερινή (9/8/2017) δημοσκόπηση, εξασφαλίζει προβάδισμα 17% έναντι του βασικού της αντιπάλου, του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Martin Schulz.
Καθώς οι Γερμανοί οδεύουν προς τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου η Merkel θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία, δημοσκόπηση της Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του δικτύου «RTL» δίνει ποσοστό 40% για το CDU/CSU και 23% για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Την ίδια ώρα, οι Πράσινοι, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και το αριστερό κόμμα Die Linke εξασφαλίζουν από 8%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) 7%.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα της «Deutsche Welle», μόλις 6,5 εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Schulz αδυνατεί να κλείσει την ψαλίδα από την Merkel, με τον εκδότη και πολιτικό σύμβουλο Michael Spreng να εκτιμά ότι η κατάσταση είναι απίθανο να ανατραπεί.
Όπως αναφέρει, παρά το εκρηκτικό του ξεκίνημα, τα πράγματα για τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD εξελίχθηκαν κάθε άλλο παρά ιδανικά στη συνέχεια.
Όπως επισήμανε στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk» ο Spreng, «έχει δοθεί η εντύπωση ότι από τότε που είναι πρόεδρος του SPD τον Schulz ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο μια κακοτυχία. (…)
Τρεις χαμένες εκλογές για τοπικά κοινοβούλια και τώρα η χαμένη πλειοψηφία στην Κάτω Σαξονία.
Αυτός δεν είναι καλός οιωνός για τις ομοσπονδιακές εκλογές, επιβαρύνει τουλάχιστον ψυχολογικά τον προεκλογικό αγώνα του SPD και μπορεί να οδηγήσει και σε αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του».
Πάντως, σύμφωνα με τον Spreng, τα προβλήματα του SPD έχουν βαθύτερες ρίζες.
Όπως εκτιμά, «το πρόβλημα είναι ότι το SPD έψαλλε για πολύ καιρό ένα και μόνο τροπάρι, αυτό περί κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αυτό είναι μεν ριζωμένο στα γονίδιά του και είναι και σωστό, αλλά δεν αρκεί για να νικήσει στις ομοσπονδιακές εκλογές. (…)
Επομένως το SPD είχε περιοριστεί πολύ θεματικά».
Ως εκ τούτου, ο Γερμανός εκδότης και πολιτικός σύμβουλος παρατηρεί ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν ευρύτερα στρώματα ψηφοφόρων, κάτι για το οποίο ευθύνεται, κατά τη γνώμη του, και ο Schulz.
Όπως εκτιμά τέλος ο Spreng, «εάν δεν γίνει κάποιο θαύμα και ο Schulz αναδυθεί στην επιφάνεια ή η Merkel κάνει κάποιο απρόσμενο καταστροφικό λάθος, τότε κατά τη γνώμη μου η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να ανατραπεί για το SPD».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης