Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Wells Fargo μετά από μία σειρά σκανδάλων

tags :
Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Wells Fargo μετά από μία σειρά σκανδάλων
Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε ο κ. Sanger θα παραιτηθεί κι επίσημα στη συνάντηση των μετόχων της τράπεζας την επόμενη άνοιξη
Ο Stephen Sanger εμφανίζεται έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος της Wells Fargo, σύμφωνα με πηγές του ιστότοπου Dow Jones, ελέω των σκανδάλων που ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα τη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Βέβαια, η τράπεζα δεν έχει σχολιάσει ακόμη τα δημοσιεύματα.
Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε ο κ. Sanger θα παραιτηθεί κι επίσημα στη συνάντηση των μετόχων της τράπεζας την επόμενη άνοιξη.
Τη θέση του θα λάβει πιθανότατα η αντιπρόεδρος Elizabeth Duke, η οποία διετέλεσε ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Federal Reserve κατά την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Πριν λίγες ημέρες η Wells Fargo κλήθηκε να επιστρέψει το ποσό των 80 εκ. δολαρίων σε περίπου 570.000 πελάτες της, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την «τσαλακωμένη» εικόνα τους στο εσωτερικό των Η.Π.Α..
Η επαναχρηματοδότηση αφορά πολίτες που έχουν λάβει δάνειο για αγορά αυτοκινήτου και οι οποίοι χρεώθηκαν με λάθος τρόπο στο ασφαλιστικό πρόγραμμα της τράπεζας, μεταξύ 2012 και 2017.
Επίσης, πρόσφατα η τράπεζα κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 142 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο μεγατόνων με την αυθαίρετη δημιουργία λογαριασμών πελατών, έπειτα από διακανονισμό με το δικαστήριο της Καλιφόρνια.
Ο αρχικός «λογαριασμός» έφτανε τα 180 εκατ. δολάρια.
Η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής βρέθηκε στο στόχαστρο για την αυθαίρετη δημιουργία 2,1 εκατ. λογαριασμών πελατών, λόγω της προσπάθειας των στελεχών της να κερδίσουν παραπάνω μπόνους.
Μάλιστα, τον Απρίλιο 2017, η τράπεζα προχώρησε και στην επανάκτηση μπόνους συνολικού ύψους 75 εκατ. δολαρίων, μετά από εσωτερική έρευνα για το σκάνδαλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης