Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η Ιαπωνία διαθέτει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των G-7

ING: Η Ιαπωνία διαθέτει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των G-7
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας σκοπεύουν να αναθεωρήσουν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας το 2017
Σε αύξηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας το 2017 είναι πιθανό να προχωρήσει η ING, μετά τη σημερινά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στην Ιαπωνία το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ολλανδικής τράπεζας, Rob Carnell.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4%, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, την ίδια στιγμή που η ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο 1%.
«Αυτό καθιστά την Ιαπωνία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των G-7 για το τρίμηνο που πέρασε», σημειώνει ο Carnell, για να προσθέσει ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να επανεκκινήσεις τις συζητήσεις για στρατηγική εξόδου της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας από το τρέχον πρόγραμμά της.
«Εκτός από την αξιοσέβαστη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά +0,9% υπήρξε επίσης μία ενθαρρυντική άνοδος στις επενδύσεις εκτός κατοικιών κατά +2,4%», αναφέρει ο οικονομολόγος της ING, τονίζοντας εν συνεχεία ότι τα αποθέματα δεν είχαν καμία επίδραση στα συνολικά αποτελέσματα, με τις καθαρές εξαγωγές να υποχωρούν ελαφρώς κατά -0,3%.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι είναι συνήθως λάθος να απαντάμε στα ευμετάβλητα δεδομένα του ιαπωνικού ΑΕΠ αναθεωρώντας τις προβλέψεις ολόκληρου του έτους, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την τωρινή πρόβλεψη του 1,2%, με την αναβάθμιση πλέον να φαίνεται εξαιρετικά πιθανή».
Σημειώνεται ότι τα σημερινά στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης σηματοδοτούν το έκτο συνεχές τρίμηνο ανάπτυξης, με τα αποτελέσματα να ξεπερνάνε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης