Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση να δουλέψει συντεταγμένα – Ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο 6μηνο

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση να δουλέψει συντεταγμένα – Ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο 6μηνο
Έως το φθινόπωρο του 2019 που θα γίνουν οι εκλογές, θα έχουμε ορατά αποτελέσματα και στην καθημερινότητα των πολιτών είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την ανάγκη η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να δουλέψουν συντεταγμένα για την ενίσχυση των πολιτικών ανάκαμψης, ανάπτυξης και ανακούφισης των κοινωνικών πληγών επεσήμανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης σχολιάζοντας τα περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
«Πάντα υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα που, κάποια στιγμή, είτε τα επιβεβαιώνει είτε τα διαψεύδει η πραγματικότητα και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού.
Ανεξάρτητα αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να κάνει μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, πρέπει συντεταγμένα όλος ο χώρος να δουλέψει για την ενίσχυση των πολιτικών ανάκαμψης, ανάπτυξης, ανακούφισης των κοινωνικών πληγών. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να ανταποκριθούμε σαν συλλογικότητα» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, είπε ότι «είναι αρκετά νωρίς να πει κανείς για όσα θα αναφέρει ο πρωθυπουργός».
«Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την προσπάθεια της χώρας να αφήσει πίσω της τα μνημόνια και την επιτροπεία» είπε ο κ.Ζαχαριάδης υποστηρίζοντας πως το φθινόπωρο θα επισφραγιστεί από την τρίτη αξιολόγηση.
«Αν και δεν θα είναι μία διαδικασία «φθινοπωρινού περιπάτου», δεν θα έχει και τις δυσκολίες και τα στριμώγματα της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης.
Η συζήτηση θα κινείται μεταξύ της προσπάθειας της ελληνικής οικονομίας να δείξει τα πρώτα δείγματα που θα αποτυπώνουν την ανάκαμψη και τη διαδικασία ανόδου και της χάραξης της διαδρομής προς το οριστικό τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας, με τρόπο ασφαλή και χωρίς περαιτέρω οικονομικές και κοινωνικές επιβαρύνσεις, που είναι και το μεγάλο μας στοίχημα» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας πως «το επόμενο εξάμηνο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο».
«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η επιτυχής έξοδος στις αγορές έδειξε ότι τουλάχιστον το μακροοικονομικό κλίμα αλλάζει ...
Σε  έναν ορατό ορίζοντα, μέχρι τα μέσα του 2019 και το Φθινόπωρο που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές πιστεύω ότι θα έχουμε ορατά αποτελέσματα και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Με αυτή την έννοια, είναι η ώρα να περάσουμε σε μία φάση μεγαλύτερης ενασχόλησης με την καθημερινότητα των πολιτών και με την αλλαγή του πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί η χώρα, της κανονικότητάς της» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης, αναφέροντας πως «η νομοθέτηση περίπου επτά νομοσχεδίων το καλοκαίρι και μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας, της Ψηφιακής Πολιτικής, αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση, δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει αλλαγές και εκτός του κυρίαρχου ζητήματος της οικονομίας, ώστε σε δύο χρόνια από τώρα να έχει πετύχει το βασικό της στόχο (έξοδο στις αγορές το Καλοκαίρι του 2018 με τρόπο σταθερό, επιτόκιο χαμηλό και να πετύχει βιώσιμη αναχρηματοδότηση του χρέους)».
«Ταυτόχρονα όμως να έχει γκρεμίσει μία σειρά παθογενειών, να έχει κάνει αλλαγές και να έχει βάλει τη χώρα σε πιο βιώσιμες και δίκαιες ράγες» είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης