Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Πως εξελίχθηκε η οικονομική ανισότητα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008;

FT: Πως εξελίχθηκε η οικονομική ανισότητα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008;
Τα διαγράμματα που δείχνουν τη μετατόπιση της οικονομικής ανισότητας...
Την περίοδο που ακολούθησε μετά την χρηματοπιστωτική κρίση επιταχύνθηκε μία τάση στην παγκόσμια εισοδηματική ανισότητα, ενώ μια άλλη, αντίθετη τάση, φαίνεται να εξαφανίζεται, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώνουν σε ανάλυσή τους οι Financial Times.
Εξηγώντας, η ανισότητα μεταξύ των χωρών συνέχισε να συρρικνώνεται, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, καθώς η ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες υπέστη βαθύτερο και πιο παρατεταμένο πλήγμα.
Η εισοδηματική ανισότητα ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας είναι μια πιο περίπλοκη ιστορία. Μετά από μια μακρά περίοδο ανόδου, φαίνεται να έχει αντιστραφεί μόνο ελαφρώς -η οποία αναστροφή μπορεί να είναι προσωρινή.





«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι η τάση ισχύει για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, τις Η.Π.Α. και την Κίνα.
Όπως μπορείτε να δείτε στο τελικό διάγραμμα, οι μεταβολές στην ανισότητα σε όλη την περίοδο της κρίσης διέφεραν επίσης δραματικά ανά χώρα.
Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι η αντίθεση μεταξύ της βόρειας Ευρώπης και της υπόλοιπης περιφέρειας», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα...





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης