Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Ανάπτυξη περίπου 2% στις ΗΠΑ - Ο πληθωρισμός θα κινηθεί κάπως υψηλότερα

Dudley (Fed): Ανάπτυξη περίπου 2% στις ΗΠΑ - Ο πληθωρισμός θα κινηθεί κάπως υψηλότερα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σύντομα ότι θα ξεκινήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης
Στην άποψή του ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%, επιμένει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης, William Dudley, προσθέτοντας πως οι προοπτικές του έχουν αλλάξει ελάχιστα από την αρχή του 2017.
Σε συνέντευξή του στο «Associated Press», ο Dudley δήλωσε επίσης πως ο αμερικανικός πληθωρισμός θα κινηθεί κάπως υψηλότερα.
Ο ίδιος επανέλαβε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σύντομα ότι θα ξεκινήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, τονίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν αυτό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίζει να μειώνει τον ισολογισμό της τον Σεπτέμβριο δεν ήταν παράλογες.
Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι σε πέντε χρόνια από τώρα, ο ισολογισμός θα διαμορφώνεται στα 2,5 - 3,5 τρισ. δολ., από 4,5 τρισ. που βρίσκεται τώρα.
Παράλληλα, ο Dudley δήλωσε πως στηρίζει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, εάν η οικονομία παραμείνει ισχυρή.
Ο Dudley δήλωσε ακόμη ότι ο Gary Cohn, Αμερικανός επενδυτικός τραπεζίτης και επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι ένας λογικός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης