Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο παιχνίδι των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων (και) η Fiat Chrysler – Συνεργασία με BMW, Intel

Στο παιχνίδι των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων (και) η Fiat Chrysler – Συνεργασία με BMW, Intel
Θα ανταγωνιστούν κορυφαίες εταιρείες της Silicon Valley, όπως η Google, αλλά και τις Tesla, General Motors και Ford
Στην κοινοπραξία των BMW, Intel και (θυγατρικής της δεύτερης) Mobileye εισέρχεται ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Fiat Chrysler Automobiles, με σκοπό να μπει δυνατά στη νέα -πολλά υποσχόμενη- αγορά των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων.
Οι παραπάνω εταιρείες αναπτύσσουν μία τεχνολογία που θα τελειοποιήσει τα οχήματα που λειτουργούν χωρίς οδηγό, ανταγωνιζόμενες κορυφαίες εταιρείες της Silicon Valley, όπως η Google, αλλά και τις Tesla, General Motors και Ford.
«Για να προωθηθεί η τεχνολογία αυτο-οδήγησης, είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθούν εταιρικές σχέσεις μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, των τεχνολογικών εταιρειών και των προμηθευτών», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της FCA, κ. Sergio Marchionne.
Αν και η ομάδα απέχει πολύ από την ανάπτυξη μοντέλων που θα πωληθούν σε μεγάλο όγκο, η FCA δήλωσε ότι η δυναμική που φέρνει σε αυτή τη νέα εταιρική σχέση είναι ο όγκος των πωλήσεών της, η γεωγραφική έκταση και η εμπειρία της στη Βόρεια Αμερική.
Προς το παρόν, η Fiat Chrysler δήλωσε ότι δεν αλλάζει τη σχέση της με τη Waymo, θυγατρική της Alphabet, με την οποία εργάστηκε για να τροποποιήσει τα minivans της Chrysler Pacifica για την τεχνολογία αυτο-οδήγησης.
Ο Waymo δοκιμάζει έναν μικρό αριθμό αυτόνομων οχημάτων στο Φοίνιξ, με μερικά από αυτά να παρέχουν βόλτες σε έναν επιλεγμένο αριθμό ατόμων.
«Με την FCA ως νέο συνεργάτη μας, ενισχύουμε την πορεία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της BMW, Harold Kruger.
«Το μέλλον των μεταφορών βασίζεται σε ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας που εργάζονται μαζί για να αναπτύξουν μια κλιμακωτή αρχιτεκτονική, την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο μπορούν να υιοθετήσουν και να προσαρμόσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Brian Krzanich, διευθύνων σύμβουλος της Intel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης