Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Wells Fargo γίνεται η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που θα έχει γυναίκα πρόεδρο

tags :
H Wells Fargo γίνεται η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που θα έχει γυναίκα πρόεδρο
Στις πρώτες της δηλώσεις η Duke τόνισε ότι, προσβλέπει στο να κάνει τη Wells Fargo μία καλύτερη τράπεζα σήμερα και στο μέλλον
Η κλονισμένη από το σκάνδαλο καταχρηστικών πωλήσεων Wells Fargo, γίνεται η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα, που θα έχει γυναίκα επικεφαλής.
Η Elizabeth Duke, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), από 1ης Ιανουαρίου 2018 θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Wells Fargo, Stephen Sanger.
Η Duke θα «κληρονομήσει» ένα συμβούλιο, που ταλανίζεται από τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο η τράπεζα αντιμετώπισε πελάτες και εργαζόμενους.
Ο Sanger ήταν πρόεδρος για λιγότερο από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου προσπάθησε να ανασύρει την τράπεζα από μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της 165χρονης ιστορίας της.
Στις πρώτες της δηλώσεις η Duke τόνισε ότι, προσβλέπει στο να κάνει τη Wells Fargo μία καλύτερη τράπεζα σήμερα και στο μέλλον.
Ευχαρίστησε επίσης τον Sanger για την «ακούραστη δουλειά του» σε μια εποχή «σημαντικής πρόκλησης για τη Wells Fargo».
Ένας εκπρόσωπος της Wells Fargo επιβεβαίωσε ότι η Duke θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος μιας κορυφαίας αμερικανικής τράπεζας.
Η Wells Fargo είναι η δεύτερη αμερικανική τράπεζα στα περιουσιακά στοιχεία πίσω από την JPMorgan Chase, σύμφωνα με τη Fed.

www. bankingnews. gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης