Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν ενδιαφέρονται οι κατασκευαστικές για το 10% της Αττικής Οδού που πουλάει η τράπεζα Πειραιώς

Δεν ενδιαφέρονται οι κατασκευαστικές για το 10% της Αττικής Οδού που πουλάει η τράπεζα Πειραιώς
Η επιστροφή του αυτοκινητοδρόμου στο δημόσιο προβλέπεται βάσει της σύμβασης το 2024
Χωρίς ενδιαφέρον για την απόκτηση του 10% της Αττικής Οδού που πρόκειται να βγάλει στο σφυρί τον προσεχή Σεπτέμβριο η Τράπεζα Πειραιώς, φέρονται οι υφιστάμενοι μέτοχοι του αυτοκινητοδρόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση, οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν είναι θετικοί στην απόκτηση του ποσοστού της Αττικής Οδού, ήτοι ο Όμιλος Ελλάκτωρ που κατέχει σχεδόν το 60% των μετοχών, η J&P Άβαξ με 20,2%, η Τράπεζα Πειραιώς με 9,88% και η γαλλική EGIS PROJECTS S.A. με 0,04%.
Έτσι παρά το γεγονός ότι οι βασικοί μέτοχοι έχουν λόγο στη διαδικασία (διαθέτουν το δικαίωμα πρώτης προαίρεσης), δεν φέρονται διατεθειμένοι σε αυτή τη φάση να δεσμεύσουν κεφάλαια για να αυξήσουν κατά 10% τη συμμετοχή τους στην Αττική Οδό.
Η επιστροφή του αυτοκινητοδρόμου στο δημόσιο προβλέπεται βάσει της σύμβασης το 2024.
Να σημειωθεί ότι το 9,88% της εταιρείας «Αττική Οδός» μεταφράζεται σε 42 εκατ. ευρώ περίπου μέχρι το τέλος της σύμβασης.
Το ποσοστό αυτό απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς από την αγορά των καλών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ, όταν η τελευταία διασπάστηκε.
Σημειώνεται ότι για τη χρήση 2015 η Αττική Οδός διένειμε ως μέρισμα 62,3 εκατ. ευρώ ενώ για αυτή του 2014 το ποσό των 66,5 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης