Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έφοδος της φινλανδικής αστυνομίας σε διαμέρισμα γειτονιάς μεταναστών σε προάστιο της πόλης Τούρκου

Reuters: Έφοδος της φινλανδικής αστυνομίας σε διαμέρισμα γειτονιάς μεταναστών σε προάστιο της πόλης Τούρκου
Συνελήφθησαν αρκετά άτομα και εξετάζεται αν εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκε ο δράστης
Η φινλανδική αστυνομία έκανε μία επιδρομή σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Τούρκου, ενώ είναι σχεδόν βέβαιη για την ταυτότητα του δράστη που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ, μαχαιρώνοντάς τους την Παρασκευή 18/8, όπως μεταδίδει το Reuters.
H επιδρομή της αστυνομίας έγινε στις 22:00 τοπική ώρα την Παρασκευή, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα, που ο ιδιοκτήτης του είναι κάτοικος προαστίου του Τούρκου.
Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς στη σκανδιναβική χώρα ερευνούν κάθε πιθανό σύνδεσμο του δολοφόνου, για τον οποίο υπάρχει βεβαιότητα για την ταυτότητά του.
"Ερευνούμε ποιος ήταν ο ρόλος τους σε αυτή την υπόθεση, αν είχαν κάποια σχέση με το περιστατικό ή, απλά αν εμπλέκονται με αυτόν τον άνθρωπο" εξήγησε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Marcus Laine για αυτούς που συνελήφθησαν.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο διαμέρισμα.
Την Παρασκευή 18/8 το απόγευμα ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι επιτέθηκε σε αρκετούς ανθρώπους στην αγορά του Τούρκου, πριν πυροβοληθεί στα πόδια και συλληφθεί από την αστυνομία.
Δεν είναι σίγουρο αν η αστυνομία ψάχνει και για άλλους ύποπτους για την επίθεση ή, αν θα γίνουν κι άλλες έφοδοι σε διαμερίσματα.
Η αστυνομία προειδοποίησε τον κόσμο να μένει μακριά από το κέντρο της πόλης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την επικράτεια.
Οι περιπολίες αυξήθηκαν μετά τα μαχαιρώματα για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται περισσότεροι δράστες, αλλά μερικές ώρες αργότερα επιτράπηκε στους πολίτες να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης.
Στο προάστιο του Τούρκου, όπου έγινε η έφοδος της αστυνομίας σε διαμέρισμα, ζουν πολλοί μετανάστες, ενώ απέχει 7 χιλιόμετρα από την αγορά, που συνέβη η επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης