Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mermeren Kombinat AD Prilep: Στις 31/8 η καταβολή του προμερίσματος των 0,73 ευρώ ανά μετοχή

Mermeren Kombinat AD Prilep: Στις 31/8 η καταβολή του προμερίσματος  των 0,73 ευρώ ανά μετοχή
Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, (record date)
Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., με την ιδιότητα του Εκδότη Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) για τις μετοχές της εταιρείας Mermeren Kombinat AD Prilep (η «Εταιρεία») που εδρεύει στο Prilep της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM), ανακοινώνει στους κατόχους ΕΛ.ΠΙΣ. ότι,σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας στις 11 Αυγούστου 2017, θα καταβληθεί προμέρισμα από τα κέρδη του 2017 βάσει των οικονομικών καταστάσεων που έχουν δημοσιευθεί για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 0,73 Ευρώ (μεικτό), ενώ το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί ανά ΕΛ.ΠΙΣ. μετά την παρακράτηση φόρου (σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 2396/1996, όπως ισχύει), ανέρχεται σε 0,5475 Ευρώ.
Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, (record date).
Από την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, τα ΕΛ.ΠΙΣ θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω ποσού (ημέρα αποκοπής).
Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 από την πληρώτρια Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., σύμφωνα με την ενότητα 5.5 του Κανονισμού του Χ.Α. και το άρθρο 39 του Κωδικοποιημένου Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Αυλων Τίτλων.
2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., για όσους εκ των κατόχων ΕΛ.ΠΙΣ. έχουν ζητήσει εξαίρεση από το χειριστή τους ή το Κεντρικό Αποθετήριο (η εξαίρεση θα πρέπει να έχει ζητηθεί τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής).
3. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους.
Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα.
4.Για όσους εκ των κατόχων ΕΛ.ΠΙΣ. δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση των ανωτέρω ποσών μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξή τους από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., λαμβάνοντας υπόψη ότι η πληρωμή μερισμάτων και άλλων σχετικών χρηματικών διανομών σε μετρητά υπόκειται στους περιορισμούς που επιβάλλονται βάσει της ΠΝΠ της 18/7/2015 (ΦΕΚ Α΄ 84 – 18.08.15), όπως ισχύει.
Η είσπραξη του ανωτέρω ποσού για τις παραπάνω 2. και 4. περιπτώσεις πραγματοποιείται με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο των κατόχων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. μπορούν να απευθύνονται στη Θεματοφυλακή του Τομέα Τεχνολογίας Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε (κα Ευαγγελίου τηλ. 210-3288228, κα Βλαχάκη 210-3739272, κα Τσακίρη τηλ. 210-3335446).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης