Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «A-» για την Deutsche Postbank - Αρνητικό το outlook

tags :
Η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «A-» για την Deutsche Postbank - Αρνητικό το outlook
Η Fitch εκτιμά ότι η Postbank θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην πραγματοποίηση των αναθεωρημένων επιχειρηματικών στόχων της Deutsche Bank
Η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «A-» για την Deutsche Postbank με Αρνητικό το Outlook.
Παράλληλα η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση βιωσιμότητας του Postbank  (Viability Rating) στο «a-» από το «bbb +» και στη συνέχεια την απέσυρε.
Η αναβάθμιση του VR του PB αντανακλά την προσδοκία της Fitch ότι η απόφαση της Deutsche Bank να διατηρήσει την πλήρη κυριότητα της PB και να την ενσωματώσει στις δραστηριότητές της στην επενδυτική και λιανική τραπεζική.
Η Deutsche Bank σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την συγχώνευσης με την Postbank, η οποία αναμένεται να  υλοποιηθεί τα επόμενα δύο χρόνια.
Η αξιολόγηση της Postbank και η εξίσωση της βαθμολογίας ανώτερου χρέους με εκείνες της Deutsche Bank αντανακλούν την άποψή της Fitch ότι το Postbank αποτελεί βασικό στοιχείο της επιχειρηματική δραστηριότητας βάσει της αναθεωρημένης στρατηγικής της Deutsche Bank, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα υποστήριξης της Postbank από την Deutsche Bank, εάν χρειαστεί.
Η Fitch εκτιμά ότι η Postbank θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην πραγματοποίηση των αναθεωρημένων επιχειρηματικών στόχων της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένης της επανατοποθέτησης στη γερμανική λιανική τραπεζική, των λειτουργικών συνεργειών και της βελτιστοποίησης του κόστους.
Η απόφαση για τη διατήρηση της Postbank σηματοδοτεί τη δεύτερη ανατροπή της στρατηγικής προσέγγισης της Deutsche Bank μετά από απόφαση για πώλησή της το 2015. Σύμφωνα με την Fitch, οι αποκλίσεις από αυτή τη στρατηγική και από τη δέσμευση της Deutsche Bank για την ενσωμάτωση της PB είναι εξαιρετικά απίθανες λόγω της σοβαρής βλάβης της φήμης που μπορεί να προκύψει απο μια εκ νέου αλλαγή στρατηγικής.
Το σταθερό επιχειρησιακό μοντέλο της Postbank επικεντρώνεται στη λήψη καταθέσεων από ιδιώτες, στη χορήγηση στεγαστικών ενυπόθηκων δανείων και στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Γερμανία.
Έχει ένα κατάλληλο δίκτυο καταστημάτων ως η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στη Γερμανία.
Ωστόσο, η διείσδυσή της στην αγορά και η τιμολογιακή της δύναμη είναι συγκρατημένη από τα διεθνή πρότυπα και ακολουθεί εκείνα των πολύ μεγαλύτερων αποταμιευτικών και συνεταιριστικών τραπεζικών ομίλων, που κυριαρχούν στην ανταγωνιστική γερμανική αγορά λιανικής τραπεζικής.
Τα αδύναμα κέρδη της Postbank αντανακλούν τα επαναλαμβανόμενα κόστη αναδιάρθρωσης και την απορρόφηησ παλαιότερων επισφαλειών.
Η απορρόφηση τους θα οδηγήσει σε περαιτέρω απομόχλευση και θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των διατραπεζικών ανοιγμάτων.
Ωστόσο, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν αυτό επιτρέψει τη δημιουργία σταθερού εσωτερικού κεφαλαίου.
Η σταθερή ποιότητα του ενεργητικού της Postbank αποδίδει έμφαση στην ιστορικά ισχυρή και ανθεκτική γερμανική αγορά λιανικής τραπεζικής.
Η κεφαλαιοποίηση με βάση τον κίνδυνο, όπως αντανακλάται στο CET1 στο 12,8% στο τέλος του α΄τριμήνου του 2017, είναι επαρκής υπό την προσδοκία ότι η συνήθης υποστήριξη θα είναι διαθέσιμη από τη Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης