Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μείωση κεφαλαίου απόι την MLS και επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ ανά μετοχή

Μείωση κεφαλαίου απόι την MLS και επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ ανά μετοχή
Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά 0,06 ευρώ ήτοι από 0,37  ευρώ σε 0,31 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών στους Μετόχους,
Η MLS Πληροφορική Α.Ε ανακοινώνει ότι  η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 30ης Ιουνίου  2017 αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό επτακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων και είκοσι ευρώ (745.020 ευρώ), με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους Μετόχους.
Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά 0,06 ευρώ ήτοι από 0,37  ευρώ σε 0,31 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών στους Μετόχους, ποσού 0,06 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σε ποσό Ευρώ τρία εκατομμύρια οκτακόσιες σαράντα εννιά χιλιάδες  διακόσια εβδομήντα (3.849.270 ευρώ), διαιρούμενο σε δώδεκα εκατομμύρια τετρακόσιες δεκαεπτά χιλιάδες (12.417.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,31 ευρώεκάστης.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, με την από αριθμ. 75477/06/7/2017 απόφασή του, ενέκρινε τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.
Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη συνεδρίασή  της 26/07/2017 ενημερώθηκε για την ως άνω μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας.
Όπως ανακοινώθηκε στο Οικονομικό Ημερολόγιο της Εταιρίας, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία των 0,31 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,06 ευρώ ανά μετοχή.
Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.
Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι Μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 (ημερομηνία προσδιορισμού- Record date) ως Μέτοχοι της Εταιρίας.
Η επιστροφή κεφαλαίου θα προσαυξηθεί με το ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία και συνεπώς το τελικό ποσό επιστροφής κεφαλαίου θα διαμορφωθεί σε 0,06281 ευρώ ανά μετοχή.
Ημερομηνία έναρξης καταβολής επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017.
Η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου θα διενεργηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς ως ακολούθως:
i. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους επενδυτές που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.
ii. Για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους, με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εισπράττουν τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν. Η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε η χρηματική διανομή θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό, οι επενδυτές μπορούν να δηλώσουν στο Σ.Α.Τ., μέσω των Χειριστών τους, να μη γίνει χρήση οποιουδήποτε δηλωμένου IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους, και να δώσουν οδηγίες προς τις πληρώτριες τράπεζες για χρήση άλλου ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού τους.
iii. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς για τους επενδυτές που για διάφορους λόγους δεν καταστεί δυνατή η καταβολή των διανεμόμενων ποσών στις ανωτέρω περιπτώσεις i και ii .
Για την πληρωμή από το Δίκτυο καταστημάτων των ανωτέρω πληρωτριών τραπεζών είναι αναγκαία η προσκόμιση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και μίας εκτύπωσης των στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ).
Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου Mετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Mέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Eταιρίας (τηλ. 2310 929090 υπεύθυνος κ. Γ.Ταχταλίδης).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης