Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι επενδυτές αναζητούν περισσότερη προστασία απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης της Wall Street

FT: Οι επενδυτές αναζητούν περισσότερη προστασία απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης της Wall Street
Ένας δείκτης που μετρά την αντιστάθμιση κινδύνου έναντι υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ
Οι επενδυτές εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να διασφαλίσουν τα χαρτοφυλάκια τους απέναντι σε μια απότομη πτώση στις αμερικανικές μετοχές, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο Donald Trump θα δυσκολευτεί να προωθήσει την προεκλογική του ατζέντα για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η διάθεση για παράγωγα που προστατεύουν έναντι μιας μεγάλης διόρθωσης στον S&P 500 έχει εκτοξευθεί στα ύψη καθώς οι μετοχές παραμένουν σχετικά ανθεκτικές έναντι των καταλυτών που θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέλος στην τρέχουσα χαμηλή μεταβλητότητα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για αύξηση του ανώτατου ορίου για το αμερικανικό χρέος και τις προσδοκίες ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών θα επιβραδυνθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
«Λόγω του γεγονότος ότι ο Trump έχει χάσει μεγάλη στήριξη εντός του κόμματος του, οι επενδυτές σε αυτό το στάδιο νοιώθουν πολύ αγχωμένοι» επισημαίνει ο James Norman, πρόεδρος της QS Investors και προσθέτει «αυτό είναι ο λόγος που αγοράζουν τόσο πολλή προστασία απέναντι στον ακραίο κίνδυνο (tail risk)».
Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί λίγο παραπάνω από 9% φέτος και ενώ η ευρύτερη αγορά παραμένει σε τροχιά για την τρίτη στη σειρά εβδομάδα απωλειών βρίσκεται λιγότερο από 2% κάτω από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 2.490,87 μονάδες.
Η ευρεία αγορά δεν έχει υποστεί σημαντική πτώση στην περιοχή του 10% από τις αρχές του 2016.
Ο δείκτης CBOE SKEW, ο οποίος έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει την ανησυχία για τον «ακραίο κίνδυνο» (tail risk) ή τα γεγονότα που επηρεάζει τις αγορές, αυξήθηκε σε 148,62 την περασμένη εβδομάδα, το τρίτο υψηλότερο επίπεδο ελάχιστα μακριά από το υψηλό ρεκόρ του 154,34 που άγγιξε το Μάρτιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης