Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αδιέξοδη και χωρίς μέλλον η νέα πολιτική του Trump για το Αφγανιστάν

tags :
Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αδιέξοδη και χωρίς μέλλον η νέα πολιτική του Trump για το Αφγανιστάν
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διαπιστώνει ότι, πάνω από όλα η πολιτική αυτή βασίζεται στην καταφυγή στη βία
Αδιέξοδη και χωρίς μέλλον χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov τη νέα πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump στο Αφγανιστάν.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διαπιστώνει ότι, πάνω από όλα η πολιτική αυτή βασίζεται στην καταφυγή στη βία.
Η Ρωσία «λυπάται που η νέα στρατηγική που ανακοινώθηκε από την Ουάσινγκτον βασίζεται πάνω απ' όλα στις μεθόδους της καταφυγής στη βία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει μέλλον», πρόσθεσε.
Ο Trump, ο οποίος υπαναχώρησε από την προεκλογική του υπόσχεση οι αμερικανικές δυνάμεις να «εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν», άνοιξε τον δρόμο τη Δευτέρα (21/8) στην αποστολή χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών των ΗΠΑ έως και 3.900 άνδρες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Επίσης κλιμάκωσε την πίεση στο Πακιστάν, το οποίο κατηγόρησε ότι αποτελεί ασφαλές καταφύγιο στους Ταλιμπάν.
Περίπου 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται σήμερα ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο μιας διεθνούς δύναμης η οποία συνολικά διαθέτει 13.500 άνδρες με αποστολή την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών στα στελέχη των αφγανικών δυνάμεων, οι οποίες μετρούν περίπου 190.000 άνδρες.
Την Τρίτη (22/8) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η Μόσχα εφοδιάζει με όπλα τους Ταλιμπάν, κατά «παραβίαση των διεθνών κανόνων».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούμαστε ότι υποστηρίζουμε κι ότι ακόμη-ακόμη εφοδιάζουμε με όπλα τους Ταλιμπάν», σχολίασε ο Lavrov, πριν προσθέσει: «δεν παρουσιάστηκε καμιά απόδειξη για αυτό».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα διατηρεί επαφές με τους Ταλιμπάν απλά και μόνο για να υπάρχουν εγγυήσεις για «την ασφάλεια των πολιτών και των θεσμών της Ρωσίας» στο Αφγανιστάν, και τους «καλεί για διάλογο με την κυβέρνηση» της Καμπούλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης