Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Θα πληρώσουμε την ΕΕ βάσει των νομικών μας δεσμεύσεων - Ούτε μια πένα παραπάνω

tags :
Johnson (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Θα πληρώσουμε την ΕΕ βάσει των νομικών μας δεσμεύσεων - Ούτε μια πένα παραπάνω
Η οικονομική διευθέτηση της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ είναι από τα μεγαλύτερα αγκάθια των διαπραγματεύσεων του Brexit
Την θέση ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε μια πένα παραπάνω ή λιγότερο από ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι οι νομικές της δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson.
«Κάποια από τα ποσά που έχω δει, φαίνεται να είναι πολύ υψηλά.
Βεβαίως και θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.
Αλλά δεν θα πληρώσουμε ούτε μια πένα παραπάνω, αλλά ούτε και μια πένα λιγότερη από αυτό που πιστεύουμε ότι είναι οι νομικές μας δεσμεύσεις» είπε μιλώντας στο BBC ο Johnson απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Μ. Βρετανία θα πληρώσει το ποσό των 100 δις ευρώ στην ΕΕ.
Σημειώνεται πως το θέμα της οικονομικής διευθέτησης της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Η ΕΕ έχει καταστήσει σαφές πως το οικονομικό θέμα είναι βασικό προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και να αρχίσει η συζήτηση σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις που θα έχουν οι δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης