Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lockheed και Raytheon ανέλαβαν τη δημιουργία του πυρηνικού πυραύλου, νέας γενιάς των ΗΠΑ

Lockheed και Raytheon ανέλαβαν τη δημιουργία του πυρηνικού πυραύλου, νέας γενιάς των ΗΠΑ
Οι δύο κολοσσοί της στρατιωτικής βιομηχανίας έλαβαν προθεσμία 54 μηνών 
Δύο συμβάσεις ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων, η καθεμία, σύναψε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για τον σχεδιασμό του επόμενου πυραύλου, που θα φέρει πυρηνικά, στο πλαίσιο του πυρηνικού εκσυγχρονισμού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ένα πρόγραμμα ο προϋπολογισμός του οποίου υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Οι Lockheed Martin και Raytheon επιλέχθηκαν για να ερευνήσουν και να αναπτύξουν το νέο όπλο μακράς εμβέλειας (LRSO), όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.
«Αυτό το όπλο θα εκσυγχρονίσει το αεροπορικό κομμάτι της πυρηνικής τριάδας, δήλωσε η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Heather Wilson.
Οι δύο κολοσσοί της στρατιωτικής βιομηχανίας έλαβαν προθεσμία 54 μηνών για να «ωριμάσουν τις έννοιες σχεδιασμού και να αποδείξουν τις αναπτυξιακές τεχνολογίες» για το LRSO.
Σε εκείνο το σημείο, η Πολεμική Αεροπορία θα επιλέξει ένα από αυτά για να προχωρήσει στη φάση της μηχανικής, της κατασκευής και της ανάπτυξης του πυραύλου, ώστε να είναι έτοιμος προς χρήση το 2022.
Για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις η ανάπτυξη πυραύλου νέας γενιάς κατέστη επείγουσα, καθώς η Ρωσία τον Ιούλιο 2017 παρουσίασε πυροβόλα όπλα KH-101 Raduga, χρησιμοποιώντας βομβαρδιστικά για εκτόξευση πυραύλων ενάντια στο Ισλαμικό κράτος στη Συρία.
Το LRSO πρόκειται να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, όπως τα B-52, B-2 και B-21, τα οποία βρίσκονται ακόμη στο σχεδιαστήριο της Northrop Grumman.
Σκοπός είναι να αντικαταστήσει το υπάρχον πυρηνικό πυραυλικό σύστημα AGM-86B (ALCM), σχεδιασμένο από την Boeing και σε υπηρεσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Η Boeing δήλωσε «απογοητευμένη» που δεν πήρε μέρος στη σύμβαση, δήλωσε η εκπρόσωπος Deborah VanNierop στο Bloomberg. «Προσβλέπουμε να μάθουμε περισσότερα από την Πολεμική Αεροπορία σχετικά με την απόφαση», τόνισε.
Στον αντίποδα ικανοποιημένα εμφανίστηκαν τα στελέχη της Lockheed ήταν ικανοποιημένα από την επιτυχία.
«Η αποδεδειγμένη εμπειρία της Lockheed Martin στον τομέα των τεχνολογιών πυραύλων κρουζ και στρατηγικών συστημάτων, θα προσφέρει το πιο αξιόπιστο, ικανό, βιώσιμο και προσιτό πρόγραμμα για την άμυνα του έθνους μας και των συμμάχων μας», δήλωσε ο David Helsel, διευθυντής προγράμματος LRSO της Lockheed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης