Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Το 2018 θα είναι δημοσιονομικά δυσκολότερο από το 2017 και για το τραπεζικό σύστημα

Βενιζέλος: Το 2018 θα είναι δημοσιονομικά δυσκολότερο από το 2017 και για το τραπεζικό σύστημα
Το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018 και φτάνει η ώρα της αλήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών τα επόμενα χρόνια
Την εκτίμησή του ότι δημοσιονομικά το 2018 θα είναι δυσκολότερο του 2017 και για το τραπεζικό σύστημα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ τόνισε:
«Είδαμε την πρόσφατη αλληλογραφία ΔΝΤ και ΕΚΤ για το θέμα αυτό.
Το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018 και φτάνει η ώρα της αλήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών τα επόμενα χρόνια και για τα συμπληρωματικά μέτρα ως προς το Δημόσιο Χρέος.
Στο δε πεδίο των μεταρρυθμίσεων, όπου κυριαρχούν ζητήματα του ενεργειακού τομέα, φτάνει επίσης η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση που παλινωδεί διαρκώς μεταξύ Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης και παλαιοαριστερού κρατισμού.
Άρα η τρίτη αξιολόγηση θα αναδείξει ένα πολύ πιο στενό χρονικό ορίζοντα».
Αναφερόμενος στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε πως «η αγωνία μου αφορά τις εθνικές προτεραιότητες και όχι τις εσωτερικές διεργασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
«Οι εσωτερικές διαδικασίες, όταν οριστικοποιηθούν, ελπίζω και εύχομαι να οδηγήσουν σε καθαρές και αξιόπιστες πολιτικές θέσεις, χωρίς αμφιθυμίες».
Τόνισε δε ότι στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ, «πρότεινε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να υπηρετήσει», ενώ κατέστησε σαφές «ποιες αντιλήψεις τον βρίσκουν απολύτως αντίθετο».
«Ο κομματικός πατριωτισμός είτε συμπίπτει με τον εθνικό πατριωτισμό, είτε καθίσταται κυνικός και επικίνδυνος ή απλώς μίζερος και μικροπρεπής» επεσήμανε, επιπλέον.
Ερωτηθείς για τη γ’ αξιολόγηση, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια νέα διελκυστίνδα, με στόχο η κυβέρνηση να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
«Το κόστος της βλάβης που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιο και θα αποκαλύπτεται στις πλήρεις διαστάσεις του με την πάροδο του χρόνου» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.
«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι απλώς μια κυβερνητική αλλαγή αλλά μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών αντιλήψεων και συμπεριφορών βασισμένη στην επίγνωση των κινδύνων και των προβλημάτων» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης