Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: H NAFTA είναι η χειρότερη εμπορική συμφωνία - Ίσως πρέπει να την τερματίσω

Trump: H NAFTA είναι η χειρότερη εμπορική συμφωνία - Ίσως πρέπει να την τερματίσω
Τόσο το Μεξικό όσο και ο Καναδάς εξέλαβαν τις πρώτες απειλές του Αμερικανού προέδρου περί τερματισμού της NAFTA ως διαπραγματευτική τακτική
Νέες απειλές προς τους εμπορικούς εταίρους του Καναδά και Μεξικό για τον τερματισμό της  Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βορείου Αμερικής (NAFTA) εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump σήμερα (27/8), λίγες μέρες πριν από την έναρξη του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρησή της στο Μεξικό.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας NAFTA  - της χειρότερης εμπορικής συμφωνία που έγινε ποτέ- με το Μεξικό και τον Καναδά.
Kαι οι δύο είναι πολύ δύσκολο στις διαπραγματεύσεις.
Ίσως χρειαστεί να την τερματίσω»,  έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 να επανεξετάσει ή να εγκαταλείψει τη NAFTA,  από την οποία, όπως υποστηρίζει, χάνονται θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και επιδεινώνεται το έλλειμμά της και να υιοθετήσει γενικότερα μια πιο προστατευτική στάση στο διεθνές εμπόριο.
Ο πρώτος γύρος συνομιλιών  μεταξύ των τριών χωρών ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή (20/8), με όλες τις πλευρές να δεσμεύονται να ακολουθήσουν μια επιταχυνόμενη διαδικασία  ανανέωσης της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε αρχικά από τον πρώην πρόεδρο Bill Clinton.
Τόσο το Μεξικό όσο και ο Καναδάς εξέλαβαν τις πρώτες απειλές του Αμερικανού προέδρου περί τερματισμού της NAFTA ως διαπραγματευτική τακτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης