Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Ανασφάλιστες για πλημμύρα οι κατοικίες στο Τέξας – Βιβλική καταστροφή

tags :
Ανασφάλιστες για πλημμύρα οι κατοικίες στο Τέξας – Βιβλική καταστροφή
Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στις περιοχές από τις οποίες περνάει ο τυφώνας Harvey δεν είναι ασφαλισμένα για πλημμύρα. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το cnn money, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ζημιές από την επέλαση του τυφώνα, που έχει αφήσει πίσω του το χάος.

https://www.insurancedaily.gr

Κεντρικές λεωφόροι έχουν εξαφανιστεί, περιουσίες, κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολική καταστροφή στο Τέξας.



Το τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας καλύπτει σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ζημιές από ανέμους αλλά ωστόσο δεν περιλαμβάνει στις καλύψεις και τις ζημιές από την εισροή υδάτων από βροχοπτώσεις ή την υπερχείλιση ποταμών.

https://www.insurancedaily.gr

Ο τυφώνας Harvey θεωρείται ως η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει εκδηλωθεί στο Τέξας τα τελευταία 55 χρόνια και υπολογίζεται ότι σε μία εβδομάδα στην περιοχή θα πέσει βροχή ενός έτους. Περίπου 300.000 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ στα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα υπάρχουν πληροφορέις για δέκα νεκρούς και δεκάδες εγκλωβισμένους.

Τα video που από τα ξένα media αποτυπώνουν εικόνες βιβλικής καταστροφής: 

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλισης μόνο το 15% των στο Χιούστον έχουν ασφάλιση για πλημμύρα και το 20% των κατοικιών στην κομητεία Nueces, όπου βρίσκεται η παραθαλάσσια πόλη Corpus Christie.



Τα ποσοστά κάλυψης είναι υψηλότερα στις ζώνες πλημμύρας , αλλά πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι ανασφάλιστα. “Συνήθως μπόνο οι ιδιοκτήτες που υποχρεούνται, λόγω τραπεζικού δανεισμού, έχουν ασφάλιση πλημμύρας. Οι υπόλοιποι δεν επιλέγουν αυτή την κάλυψη”, αναφέρει ο Michael Barry, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Πληροφοριών Ασφαλίσεων, μιας ομάδας εκπαίδευσης καταναλωτών που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης