Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater και Pershing Square Capital προειδοποιούν: Θα ενταθεί η διόρθωση στις αγορές λόγω Κορέας

tags :
Bridgewater και Pershing Square Capital προειδοποιούν: Θα ενταθεί η διόρθωση στις αγορές λόγω Κορέας
Η γενική αίσθηση είναι ότι λόγω Κορέας ή λόγω ΗΠΑ για διαφορετικούς λόγους μπορεί να γενικευτεί μια διόρθωση στις αγορές
Οι διαχειριστές funds αναησυχούν για τον κίνδυνο της Βόρειας Κορέας και προειδοποιούν ότι μπορεί να ενταθεί η διόρθωση στις αγορές.
Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ αυξάνονται, οι διαχειριστές των hedge funds προστατεύουν τα χαρτοφυλάκιά τους από την πτώση της αγοράς.
   Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν και πάλι όταν η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πυραύλο πάνω από την Ιαπωνία.
Σε απάντηση, ο Πρόεδρος Donald Trump είπε αργότερα σε μια δήλωση του ότι "όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι" για τη Βόρεια Κορέα.
Νωρίτερα τον Αύγουστο, προειδοποίησε ότι τυχόν πρόσθετες απειλές από τη Βόρειο Κορέα "θα αντιμετωπιστούν με πυρκαγιά και μανία όπως ο κόσμος ποτέ δεν έχει δει πριν".
Οι διαχειριστές funds κινδύνου έχουν προσαρμόσει τα χαρτοφυλάκιά τους.
Ο Ray Dalio της Bridgewater, επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία αξίας 160 δισεκ. δολαρίων, ανέφερε ότι λόγτω της δυνητικής σύγκρουσης μεταξύ των ηγετών των Η.Π.Α. και της Βόρειας Κορέας αγοράζει περιουσιακά στοιχεία ασφαλών καταφυγίων.
Οι μελλοντικοί κίνδυνοι αυξάνονται τώρα χρειάζεται προσοχή στην ανάληψη του ρίσκου.
"Δύο αντίπαλοι, ΗΠΑ και Β. Κορέα αντιμάχονται, ενώ ο κόσμος παρακολουθεί για να δει ποιος θα μπλοφάρει ή αν θα υπάρξει ένας ελεεινός πόλεμος".
Εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά ο χρυσός (περισσότερο από άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο, το γιεν και τα θησαυροφυλάκια) θα οφεληθούν.
Το Bridgewater έχει επενδύσει το  5 έως 10% των χαρτοφυλακίων του σε χρυσό.
Με τον ίδιο τρόπο, ο Bill Ackman του Pershing Square Capital Management αποκάλυψε επίσης ότι έχει προετοιμαστεί για πιθανή πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς λόγω του αυξανόμενου γεωπολιτικού κινδύνου.
Η γενική αίσθηση είναι ότι λόγω Κορέας ή λόγω ΗΠΑ για διαφορετικούς λόγους μπορεί να γενικευτεί μια διόρθωση στις αγορές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης