Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Ο Barnier ο μόνος διαπραγματευτής για το Brexit - Rutte: Ανησυχία για τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων

Macron: Ο Barnier ο μόνος διαπραγματευτής για το Brexit - Rutte: Ανησυχία για τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων
Διαψεύδει ο γάλλος πρόεδρος δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι Παρίσι και Barnier βρίσκονται σε διαφωνία
Την στήριξή του στον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε., Michel Barnier, ως το μόνο σημείο επαφής για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, επαναδιατύπωσε σήμερα (31/8/2017) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, διαψεύδοντας δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, που ανέφεραν ότι Παρίσι και Barnier βρίσκονται σε διαφωνία.
«Θέλω να είμαι πολύ σαφής και να επαναδιατυπώσω την επιθυμίας μας, η οποία είναι ότι υπάρχει μόνον ένας διαπραγματευτής και μόνο μια εντολή», τόνισε ο Macron σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mark Rutte.
«Ο μοναδικός διαπραγματευτής είναι ο Michel Barnier και θέλω εδώ να εξαλείψω κάθε ασάφεια που δημιουργήθηκε από ψευδείς πληροφορίες που μεταδόθηκαν», πρόσθεσε ο Macron.
Η βρετανική καθημερινή εφημερίδα «Daily Telegraph» ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη είχαν σηματοδοτήσει την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν τις εμπορικές συζητήσεις για το Brexit ήδη από τον Οκτώβριο και ότι βρίσκονται σε διαφωνία με τον Barnier.
Το δημοσίευμα διαψεύστηκε άμεσα από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας, χαρακτηρίζοντας το «αβάσιμο», ενώ μια πηγή που πρόσκειται στον Macron δήλωσε στο Reuters ότι δεν «υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό».
Από την πλευρά του, ο Rutte εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης