Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με ήπια πτώση αντέδρασε το δολάριο στα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση - Στο -0,5% και τα 1,1932 έναντι του ευρώ

ΗΠΑ: Με ήπια πτώση αντέδρασε το δολάριο στα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση - Στο -0,5% και τα 1,1932 έναντι του ευρώ
Το δολάριο υποχώρησε σε σχέση και με το ιαπωνικό γιεν, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα
Με πτώση «απάντησε» το δολάριο στα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (1/9/2017) για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς τον Αύγουστο του 2017 δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις από ό,τι αναμενόταν, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 4,4%.
Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 156.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, ενώ οι θέσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά.
Το ευρώ, που ενισχυόταν έναντι του δολαρίου και πριν τη δημοσίευση των στοιχείων, αύξησε τα κέρδη του στο 0,5%, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1932 δολ.
Το δολάριο υποχώρησε σε σχέση και με το ιαπωνικό γιεν, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, υποχωρώντας στα 109,76 γιεν.
Ο δείκτης ICE Dollar Index, που παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,3% στις 92,37 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης