Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο, στα 47,29 δολ. ανά βαρέλι - Πτώση για 5η συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 1,2%

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο, στα 47,29 δολ. ανά βαρέλι - Πτώση για 5η συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 1,2%
Στο σύνολο της εβδομάδας, οι τιμές της βενζίνης «εκτοξεύτηκαν» κατά 13,4%
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (1/9/2017) το πετρέλαιο, ωστόσο για το σύνολο της εβδομάδας σημείωσε απώλειες 1,2%, υποχωρώντας για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι αναλυτές αξιολογούσαν τον αντίκτυπο του τυφώνα Harvey στην παραγωγή αργού και στη ζήτηση διύλισης στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με κέρδη 0,06% ή 6 σεντς, στα 47,29 δολ. ανά βαρέλι.
Το αργό είχε ενισχυθεί χθες (31/8) κατά 2,8%.
Το πετρέλαιο δέχτηκε έντονες πιέσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς ο τυφώνας Harvey «παρέλυσε» το ένα τέταρτο της αμερικανικής βιομηχανίας διύλισης.
Ο Harvey, υποβαθμισμένος πια σε τροπική καταιγίδα, έπληξε τη δυναμικότητα διύλισης τουλάχιστον κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα την απελευθέρωση έως και 4,5 εκατ. βαρελιών αργού από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, ως «απάντηση» στον αντίκτυπο του Harvey.
Η απόφαση αυτή έρχεται να προσθέσει 3,5 εκατ. βαρέλια αργού στο 1 εκατ. βαρελιών που είχε ήδη εγκριθεί από χθες (31/8).
Πρόκειται για την πρώτη απελευθέρωση έκτακτης ανάγκης από το απόθεμα του πετρελαίου που υπήρχε από το 2012, σύμφωνα με το «Reuters».
Παράλληλα, τους επενδυτές προβλημάτισαν και τα στοιχεία της Baker Hughes για τον αριθμό πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου, που έδειξαν ότι παρέμεινε αμετάβλητος στις 759 την τρέχουσα εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 3, στις 183.
Εν τω μεταξύ, πτώση κατέγραψαν σήμερα και οι τιμές της βενζίνης, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να υποχωρούν κατά 1,8% ή 3,1 σεντς, στο 1,748 δολ. ανά γαλόνι.
Ωστόσο, στο σύνολο της εβδομάδας, οι τιμές της βενζίνης «εκτοξεύτηκαν» κατά 13,4% - η καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης