Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηandelsblatt: Στόχος της Ελλάδας η κατάργηση των capital controls τον Αύγουστο του 2018

Ηandelsblatt: Στόχος της Ελλάδας η κατάργηση των capital controls τον Αύγουστο του 2018
Στα τέλη Ιουνίου 2015, η Ελλάδα είχε εισαγάγει κεφαλαιακούς ελέγχους για να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να παράσχει βοήθεια στις τράπεζες της
Στην περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα (1/9) αναφέρεται σε δημοσίεμά της η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt στην ηλεκτρονική τηγς έκδοση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα  οι καταθέτες μπορούν να σηκώσουν μηνιαίως σωρευτικά το ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε λογαριασμό.
Έως σήμερα η δυνατότητα που είχαν ήταν οι αναλήψεις να γίνονται έως τα 840 ευρώ κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Ήταν "ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση του μεγάλου στόχου της άρσης των ελέγχων κεφαλαίου την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε ανώτερος υπηρεσιακός παράγοντας του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών στη γερμανική υπηρεσία Τύπου.
Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η κατάργηση των capital controls τον Αύγουστο του 2018, όπως τόνισαν κυβερνητικά στελέχη, όταν και ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί κεφαλαίου για ταξίδια στο εξωτερικό.
Οι Έλληνες μπορούν να πάρουν μαζί τους το πολύ 2.000 ευρώ σε μετρητά.
Επίσης η μεταφορά κεφαλαίων για εισαγωγή αγαθών πρέπει να εγκριθεί από τις τράπεζες.
Στα τέλη Ιουνίου 2015, η Ελλάδα είχε εισαγάγει κεφαλαιακούς ελέγχους για να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να παράσχει βοήθεια στις τράπεζες της.
Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκτιμούν ότι οι πολίτες απέσυραν καταθέσεις ύψους 20 έως 30 δισ. ευρώ υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης