Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η Παιδεία ως προς τη βελτίωση της και την οικονομική στήριξή της

Γαβρόγλου: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η Παιδεία ως προς τη βελτίωση της και την οικονομική στήριξή της
Για αλλαγές που θα εφαρμοστούν μέσα στην επόμενη τριετία κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου
«Η Παιδεία για την κυβέρνηση αυτή, είναι προτεραιότητα και ως προς τη βελτίωση της και ως προς την οικονομική στήριξή της», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην "ΑΥΓΗ της Κυριακής" ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Ο ίδιος κάνει λόγο για αλλαγές που θα εφαρμοστούν μέσα στην επόμενη τριετία, σημειώνει ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ τονίζει πως το κλίμα της αγωνίας που υπάρχει στην κοινωνία για το "πρώτο κουδούνι" "είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνήσεων".
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ασκεί κριτική λέγοντας ότι "κανείς δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο, κανείς δεν διαβάζει καλοπροαίρετα όσα ανακοινώσαμε και όλοι θέλουν με ατάκες να κάνουν πολιτική", ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κριτική έχει εστιαστεί στην εξέταση του Ιανουαρίου σημειώνει πως το υπουργείο προτείνει ο βαθμός του Ιανουαρίου να "μετράει" μόνο όταν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου,  "όλα αυτά είναι σαφέστατα.
Ο εστιασμός της κριτικής μόνο σε αυτό το σημείο είναι βολικό άλλοθι, μιας και πολλοί δεν θέλουν να εμπλακούν στη συζήτηση για το Λύκειο και τη νέα δομή μαθημάτων.
Και δεν το θέλουν γιατί γνωρίζουν ότι τότε θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν πως το σχέδιο μας ανοίγει τη μοναδική στις σημερινές συνθήκες προοπτική για την αναβάθμιση του Λυκείου".
Εκφράζει δε, την πεποίθησή του ότι " το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, με τρόπο τέτοιο που να παίξει ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο" και προσθέτει "γι' αυτό κι εμείς λέμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα των Πανελλαδικών θα καταργηθεί.
Όποιοι λένε ότι εμείς είπαμε πως θα καταργηθούν οι εξετάσεις, το κάνουν εκ του πονηρού μιας και γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σύστημα χωρίς εξετάσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης