Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο Obama προς τον Trump - Τι τον συμβουλεύει;

Τι αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο Obama προς τον Trump - Τι τον συμβουλεύει;
Ο Obama έγραψε: «Είμαστε απλώς προσωρινοί κάτοικοι αυτού του γραφείου, που μας κάνει επιτηρητές εκείνων των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων - όπως ο κανόνας δικαίου, ο διαχωρισμός των εξουσιών
Πριν αποχωρήσει από το αξίωμα του τον Ιανουάριο 2017, ο πρώην πρόεδρος Obama σε επιστολή του υπογράμμισε μερικές από τις ανησυχίες του καθώς άλλαξε η προεδρία των ΗΠΑ.
Στην επιστολή που δημοσίευσε στις 3 Σεπτεμβρίου το CNN, ο Obama επαίνεσε τον Πρόεδρο Donald Trump, λέγοντας: "Συγχαρητήρια για την αξιοσημείωτη πορεία.
Εκατομμύρια έχουν τοποθετήσει τις ελπίδες σε εσάς και όλοι μας, ανεξάρτητα από το κόμμα, πρέπει να ελπίζουμε για αυξημένη ευημερία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας»
Ο Obama συνέχισε να παροτρύνει τον Trump να "οικοδομήσει περισσότερες σκάλες επιτυχίας για κάθε παιδί και οικογένεια", "να στηρίξει τη διεθνή τάξη" και να προστατεύσει "δημοκρατικούς θεσμούς και παραδόσεις".
Ο Obama έγραψε: «Είμαστε απλώς προσωρινοί κάτοικοι αυτού του γραφείου, που μας κάνει επιτηρητές εκείνων των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων - όπως ο κανόνας δικαίου, ο διαχωρισμός των εξουσιών, η ίση προστασία και οι πολιτικές ελευθερίες - που οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν».
Είναι συνηθισμένο οι πρόεδροι να αφήνουν σημειώσεις για τους διαδόχους τους.
Αλλά συνήθως δεν έρχονται στο φως τόσο γρήγορα όπως αναφέρει το Bloomberg.
Οι αποχαιρετιστήριες επιστολές από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους το 2009 και τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 2001 αποκαλύφθηκαν το 2017.
Το CNN αναφέρει ότι έλαβε την επιστολή του Obama από άνθρωπο του Trump.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Trump εξήρε το σημείωμα από τον Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας το ως ένα "όμορφο γράμμα" σε μια συνέντευξη στο ABC.
Ο Trump πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Obama να τον ευχαριστήσει για τη σημείωση.
Στην επιστολή του, ο Obama προέτρεψε τον Trump να προσφέρει ευκαιρίες σε όσους «επιθυμούν να εργαστούν σκληρά» υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική «ηγεσία σε αυτόν τον κόσμο είναι πραγματικά απαραίτητη» και ζητώντας του να αφήσει «όργανα της δημοκρατίας τουλάχιστον εξίσου δυνατά όπως τα βρήκε και ο ίδιος»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης