Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Στο +1,4% το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2017 - Η γ΄ αξιολόγηση δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη

tags :
ING: Στο +1,4% το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2017 - Η γ΄ αξιολόγηση δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη
Η ING εκτιμά ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί στο γ΄τρίμηνο του 2017
Ανάπτυξη 1,4% αναμένει για το ελληνικό ΑΕΠ η ING στο σύνολο του 2017, σε ανάλυσή της στον απόηχο της δημοσιοποίησης των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου.
Σύμφωνα με την ING, προς το παρόν, οι ανησυχίες για την γ΄αξιολόγηση, η οποία θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου, δεν αναμένεται να επιβραδύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης, καθώς δεν υπάρχουν άμεσες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις για το ελληνικό κράτος.
Η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχύνει στο γ΄τρίμηνο, με ρυθμό 1,3% σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής οικονομολόγου, Paolo Pizzoli.
Σύμφωνα με την ING «οδηγός» για την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των κυβερνητικών δαπανών (+16,5%) και των εξαγωγών (+3,8%).
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την κατανάλωση των νοικοκυριών, είναι απελπιστικά αδύναμα (-0,1%).
Επίσης, οι αδύναμες επενδύσεις αποτυπώνονται στη συρρίκνωση των εισαγωγών (-3,7%).
Η ING εκτιμά ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί στο γ΄τρίμηνο του 2017.
Χωρίς αμφιβολία, οι δείκτες εμπιστοσύνης βελτιώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα κατέγραψε άλμα σε υψηλά 9 ετών.
Ριμπάουντ αναμένεται να καταγράψει ως εκ τούτου και η κατανάλωση των νοικοκυριών, στοιχείο που θα ενισχύσει την τριμηνιαία ανάπτυξη.
Στήριξη αναμένεται και από την αύξηση των τουριστικών αφίξεων.
Όσον αφορά τον κλάδο των επενδύσεων, η ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας  θα οδηγήσει στην τόνωσή τους, ωστόσο είναι πιθανή η καθυστέρηση λόγω της ανύπαρκτης πίστωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης