Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Θετική για την αγορά πετρελαίου η ανοικοδόμηση μετά τον τυφώνα Harvey

Goldman Sachs: Θετική για την αγορά πετρελαίου η ανοικοδόμηση μετά τον τυφώνα Harvey
Η διαδικασία ανοικοδόμησης θα συμβάλει στην εκτόξευση της χρήσης καυσίμων τους επόμενους μήνες
Η ανασυγκρότηση μετά τον θανατηφόρο τυφώνα Harvey θα μπορούσε να αποδειχθεί θετική για την αγορά πετρελαίου σε λίγους μήνες, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή (5/9/2017) ανάλυση, περισσότερο από το ήμισυ της ικανότητας διύλισης πετρελαίου των Η.Π.Α. που έκλεισε λόγω των ανέμων και της βροχής του Harvey θα επανέλθει την Πέμπτη (7/9/2017).
Ο ξηρός καιρός μετά την καταιγίδα θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας ζήτησης για βενζίνη και ντίζελ, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Παράλληλα, τονίζουν ότι η περιορισμένη επεξεργασία των υγρών φυσικού αερίου θα μπορούσε με την πάροδο του χρόνου να αποτρέψει και ενδεχομένως να αναστρέψει την ανάκαμψη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Η αυξημένη δραστηριότητα μετά την καταιγίδα θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου μακροπρόθεσμα καθώς οι άνθρωποι ανοικοδομούν σπίτια και κάνουν νέες αγορές.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της Goldman θα μπορούσαν να ανατραπούν εάν τυφώνας Irma κάνει μια βίαιη προσγείωση στη νότια αμερικανική ανατολική ακτή και τη Φλόριντα.Η ανασυγκρότηση μετά τον θανατηφόρο τυφώνα Harvey θα μπορούσε να αποδειχθεί θετική για την αγορά πετρελαίου σε λίγους μήνες, σύμφωνα με την Goldman Sachs.Όπως αναφέρεται σε σημερινή (5/9/2017) ανάλυση, περισσότερο από το ήμισυ της ικανότητας διύλισης πετρελαίου των Η.Π.Α. που έκλεισε λόγω των ανέμων και της βροχής του Harvey θα επανέλθει την Πέμπτη (7/9/2017).Ο ξηρός καιρός μετά την καταιγίδα θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας ζήτησης για βενζίνη και ντίζελ, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.Παράλληλα, τονίζουν ότι η περιορισμένη επεξεργασία των υγρών φυσικού αερίου θα μπορούσε με την πάροδο του χρόνου να αποτρέψει και ενδεχομένως να αναστρέψει την ανάκαμψη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ. Η αυξημένη δραστηριότητα μετά την καταιγίδα θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου μακροπρόθεσμα καθώς οι άνθρωποι ανοικοδομούν σπίτια και κάνουν νέες αγορές.Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της Goldman θα μπορούσαν να ανατραπούν εάν τυφώνας Irma κάνει μια βίαιη προσγείωση στη νότια αμερικανική ανατολική ακτή και τη Φλόριντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης