Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017 - Στα 43,7 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017 - Στα 43,7 δισ. δολ.
Σε σύγκριση με τους επτά πρώτους μήνες του προηγούμενου έτους, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας παρέμεινε αυξημένο κατά +10%
Περαιτέρω διεύρυνση κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, διατηρώντας τη χώρα σε σταθερή πορεία ώστε να καταγράψει μεγαλύτερο έλλειμμα σε σύγκριση με το 2016.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε στα 43,7 δισ. δολ. έναντι 43,5 δισ. δολ. τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, στα 44,8 δισ. δολ.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τους επτά πρώτους μήνες του προηγούμενου έτους, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας παρέμεινε αυξημένο κατά +10%, και συγκεκριμένα στα 319,1 δισ. δολ. έναντι 291,2 δισ. δολ. το 2016.
Αν και διοίκηση Trump στοχεύει στη μείωση των μακροχρόνιων έλλειμμάτων, μέσω της αναδιάρθρωσης βασικών εμπορικών συμφωνιών, οι αμερικανοί εξακολουθούν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε ξένα αγαθά σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Αναλυτικότερα, οι εισαγωγές υποχώρησαν ελαφρώς κατά -0,2% στα 238,1 δισ. δολ. με τη σημαντικότερη πτώση να παρατηρείται στο πετρέλαιο, τα οχήματα και τα φαρμακευτικά προϊόντα.
Σε ότι αφορά τις εξαγωγές, αυτές υπέστησαν μεγαλύτερη μείωση, της τάξεως του -0,3%, στα 194,4 δισ. δολ. εξαιτίας της μείωσης στις μεταφορές νέων οχημάτων, φορτηγών και ειδών οικιακής χρήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης