Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arndt-Brauer (SPD): Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τον Macron για να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία

Arndt-Brauer (SPD): Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τον Macron για να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία
Ο Macron ο οποίος έχει υποσχεθεί να αντιμετωπίσει την ανεργία στη Γαλλία προχωρά σε ριζική μεταρρύθμιση των νόμων και της αναδιάρθρωσης της γαλλικής αγοράς εργασίας
Οι Γερμανοί ηγέτες θα πρέπει να βοηθήσουν τον γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για να επιτύχει στην οικονομική του ατζέντα, σύμφωνα με την επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, της οποίας το κόμμα είναι στην κυβέρνηση αλλά και ο κύριος αντίπαλος της Angela Merkel στις επικείμενες εκλογές.
Η Ingrid Arndt-Brauer, μια σοσιαλδημοκράτης, υποστηρίζει πως ο Macron χρειάζεται ευελιξία όσον αφορά τους της ευρωζώνης για το χρέος και το έλλειμμα της Γαλλίας.
"Κάποιος αναμένει μικρά θαύματα και είναι δουλειά μας να μην κάνουμε τη ζωή του πιο δύσκολη", είπε.
"Εάν λέει ότι πρέπει να πάει σε χρέη, τότε δεν πρέπει να λέμε," Όχι, έχουμε ορισμένους στόχους, αλλά μάλλον θα έπρεπε να πούμε:
Εάν σας βγάλει από το χρέος μακροπρόθεσμα, τότε προχωρήστε".
Ως μέλος της κυβένησης συνασπισμού με επικεφαλής το κόμμα της γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel από το 2013, το SPD κράτησε μια πιο ήπια στάση απέναντι στους γερμανούς εταίρους της ευρωζώνης και ενέτεινε τις επικρίσεις του για δημοσιονομική λιτότητα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Ενώ οι δύο πλευρές είναι τώρα αντίπαλοι στις εκλογές, υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουν σε συνασπισμό και πάλι μετά την ψηφοφορία.
Ο Macron, ο οποίος έχει υποσχεθεί να αντιμετωπίσει την ανεργία στη Γαλλία, προχωρά σε ριζική μεταρρύθμιση των νόμων και της αναδιάρθρωσης της γαλλικής αγοράς εργασίας, μεταβάλλοντας τους περιορισμούς στις ώρες και τις αποδοχές και περιορίζοντας τη δύναμη των επιτροπών των εργαζομένων στις εταιρείες.
Το ποσοστό για έγκριση έπεσε στο 30% το Σεπτέμβριο 2017, από 36% τον Αύγουστο και 43% τον Ιούλιο 2017, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της YouGov.
Ο Macron, ένας υπέρ-ευρωπαίος ανεξάρτητος που αμφισβήτησε το γαλλικό πολιτικό καθεστώς, αντιμετωπίζει δυσκολίες επειδή εκλέχτηκε "για πολλούς διαφορετικούς λόγους" που είναι δύσκολο να ενσωματωθούν σε μια πολιτική, είπε η Arndt-Brauer.
Ο Macron προσδοκά σε περικοπές δαπανών ύψους 20 δισ. ευρώ και φορολογικές μειώσεις 11 δισ. ευρώ το 2018, για να φτάσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 2,7% της οικονομικής παραγωγής.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2007, που η Γαλλία θα φτάσει κάτω από το όριο του 3% που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης