Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron στην Αθήνα

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron στην Αθήνα
Στις 13:00 αναμένεται η άφιξη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, όπου θα τον υποδεχθεί ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος
Το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. EMMANUEL MACRON ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ BRIGITTE MACRON

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

13:00 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υποδοχή από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο.
13:30
Άφιξη στην Πλατεία Συντάγματος.
Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».
13:50-14:00
Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron και της συζύγου του κας Brigitte Macron από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.
14:30-14:45
Παρασημοφόρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.
Δηλώσεις των δύο Προέδρων στον Τύπο.
Κατ’ ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο.
14:50-15:20
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
15:30
Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της Γαλλικής Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.
Υποδοχή από την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
16:15
Ιδιαίτερη συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.
17:00
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
17:45
Κοινή συνέντευξη τύπου.
18:55
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της Γαλλικής Αντιπροσωπείας από το Μέγαρο Μαξίμου.
19:05
Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του στην Πνύκα.
Προσφώνηση από την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.
Αντιφώνηση από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron.
20:55
Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο. Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών.
21:00
Επίσημο δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Βλασία Παυλοπούλου.
23:00
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

10:00-11:15
Συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ.Αλέξη Τσίπρα. (Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)
11:45-12:00
Επίσκεψη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6). Παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο
12:00-13:15
Δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
13:30-14:45
Γεύμα της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους (Γαλλικό Ινστιτούτο).
14:45-15:15
Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ.
15:15
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Emmanuel Macron και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
16:00
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του.

ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης