Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα επιδιώκουν οι ΗΠΑ

Reuters: Την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα επιδιώκουν οι ΗΠΑ
Το προσχέδιο περιλαμβάνει επίσης δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση μετακινήσεων στο εξωτερικό για τον Kim Jong-Un
Την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα φέρεται να επιδιώκουν οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο προσχέδιο κειμένου το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με το «Reuters», το προσχέδιο περιλαμβάνει επίσης δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση μετακινήσεων στο εξωτερικό για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-Un.
Επίσης, σύμφωνα με το προσχέδιο, οι ΗΠΑ θέλουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να απαγορεύσει τις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της χώρας, καθώς και την πρόσληψη Βορειοκορεατών εργατών στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, έχει εκφράσει την επιθυμία να ψηφίσει το 15μελές συμβούλιο ένα σχέδιο ψηφίσματος τη Δευτέρα (11/9).
Ωστόσο, ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Vassily Nebenzia, δήλωσε ότι αυτό μπορεί να είναι «λίγο πρόωρο».
Σύμφωνα με το «Reuters», δεν είναι σαφές εάν το προσχέδιο ψηφίσματος έχει την υποστήριξη της Κίνας - συμμάχου της Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται ότι για να περάσει ένα ψήφισμα χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ, καθώς και να μην ασκήσουν βέτο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία ή η Κίνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης