Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ξεχάστε τη Β. Κορέα - Στον Trump οφείλεται το ράλι στο χρυσό

Goldman Sachs: Ξεχάστε τη Β. Κορέα - Στον Trump οφείλεται το ράλι στο χρυσό
Η Goldman Sachs όρισε την τιμή-στόχο για τον χρυσό στο εύρος των 1.375-1.380 δολαρίων ανά ουγγιά
Παρά τους πολλούς ισχυρισμούς για το αντίθετο, οι εντάσεις στη Βόρεια Κορέα δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που οδηγεί το ράλι στο χρυσό, ανέφερει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
Όπως επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα η αβεβαιότητα που προκαλείται από τον αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump έχει ενισχύσει την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε σήμερα (6/9) στα 1.339 δολάρια ανά ουγγιά.
Η Goldman Sachs όρισε την τιμή-στόχο για τον χρυσό στο εύρος των 1.375-1.380 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει κεκτημένη ταχύτητα από τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό επίπεδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα ορισμένα από τα κέρδη του χρυσού συνέπεσαν με τις αυξημένες εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης από τη Βόρεια Κορέα της δοκιμαστικής βόμβας με υδρογόνο την Κυριακή (3/9).
Σύμφωνα με την Goldman Sachs το ράλι στο χρυσό δεν σχετίζεται με τις εντάσεις που έχουν προκληθεί από την πολεμική ρητορική της Βόρειας Κορέας.
"Βλέπουμε ότι τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον τους τελευταίους δύο μήνες διαδραματίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο πρόσφατο ράλι του χρυσού το οποίο ακολουθείται από ένα ασθενέστερο δολάριο" αναφέρει στην έκθεσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης