Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017

Γερμανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (7/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κλάδος αρχίζει σταδιακά να χάνει τη δυναμική των προηγούμενων μηνών.
Καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα διαδραμάτισε η σημαντική πτώση στην παραγωγή ενέργειας, η οποία αντιστάθμισε την άνοδο που καταγράφηκε τόσο στον βιομηχανικό όσο και στον κατασκευαστικό κλάδο.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Η βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας διατηρούσε ανοδική πορεία κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, ωστόσο με την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης, με το Υπουργείο Οικονομικών να δηλώνει ότι η στασιμότητα στους ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να συνεχιστεί.
Σημειώνεται ότι χθες (6/9) το Υπουργείο δημοσίευσε τα αποτελέσματα για τις μεταποιητικές παραγγελίες του Ιουλίου, όπου σημειώθηκε πτώση της τάξεως του 0,7% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης